Головна Економіка Відбувся черговий брифінг про підсумки „Деклараційної кампанії – 2017”

Відбувся черговий брифінг про підсумки „Деклараційної кампанії – 2017”

Днями відбувся брифінг начальника Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ  Наталії Жолудєвої для представників районних ЗМІ на тему „Кампанія „Декларування – 2017”.

Посадовець зазначила, що завершилася чергова, щорічна кампанія з декларування доходів, отриманих у 2016 році. За підсумками проведеного декларування до Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ податкові декларації про  майновий стан і доходи подали 310 громадян  Сокальського району.

Сума задекларованого доходу складає 45,7 млн. грн., що дозволить поповнити місцеві бюджети більш ніж на 2,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн. грн. військового збору. Із самостійно задекларованих громадянами зобов’язань до бюджетів уже надійшло 0,9 млн. грн. ПДФО та військового збору  – 0,15 млн. гривень.

Найбільша чисельність декларацій була надана громадянами, які отримали спадщину – 174, продаж нерухомого майно  – 93. Також до Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ надали свої декларації про майновий стан і доходи 3 громадяни, які задекларували дохід більше 1 мільйону гривень. Загальна сума їх доходів склала – 9,4 млн. гривень.

Своїм правом на отримання податкової знижки станом на сьогодні скористалося 226 громадян. За результатами самостійного проведення громадянами розрахунків, сума зайво сплаченого податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню складає 321,0  тис. гривень.

Наталія  Жолудєва зробила акцент на тому, що надходження сум податку на доходи фізичних осіб, який все ще залишається базовим, означає стабільність у нашому регіоні. Тому всі громадяни повинні розуміти, що сплачуючи цей податок, вони підтримують саме місцеві бюджети. І висловила подяку всім громадянам, які задекларували свої доходи за наслідками 2016 року.

Сектор обслуговування платників

Сокальського відділення

Червоноградської ОДПІ

ГУ ДФС у Львівській області