Головна Культура Чоловічий вокальний ансамбль з Телязького народного дому розпочав свій шлях у 2008...

Чоловічий вокальний ансамбль з Телязького народного дому розпочав свій шлях у 2008 році

ДЗВЕНЯТЬ ПІСНІ БАГАТОГОЛОССЯМ

Чоловічий вокальний ансамбль розпочав свій творчий шлях у 2008 році, у складі семи неординарних особистостей, яких об’єднала любов до пісні. І з того часу, починаючи колядою, на нашій сцені лунають дзвінкі, мужні, чоловічі голоси. Пісні в їхньому виконанні звучать не лише в Телязькому народному домі, але й на інших сценах району. Вони беруть участь у районних оглядах вокальних колективів, неодноразово виступали на сцені народного дому м. Сокаль.

Глядачі завжди з радістю чекають на виступ вокального ансамблю. Багатьом їхнім шанувальникам до вподоби пісні: «Понад морями летять лелеки», «Мамина коса», «Не уявляю України без калини», «Йшли ми до бою», «Із сиром пироги», «Вип’єм на коня», «Приймаченько» та інші, не раз просять їх виконати на «біс». Колектив співає впродовж цих років у незмінному складі: Андрій Гудко (баритон), Богдан Гудко (І тенор), Андрій Дучак (ІІ тенор), Ярослав Гібляк (І тенор), Роман Браташ (баритон), Володимир Мушко (ІІ тенор). На жаль, уже не має з ними Степана Хімка, який перейшов у кращі світи.

В репертуарі колективу українські сучасні, народні, стрілецькі, повстанські пісні. Керівник цього колективу Андрій Гудко серйозно та відповідально ставиться до підбору репертуару, на професійному рівні проводить заняттярепетиції, постійно вдосконалює техніку виконання пісенних творів, які многоголоссям дзвенять над рідним Теляжем і Бугом.

Ольга МАМУЛАДЗЕ, директор Сокальського районного народного дому.