Головна Культура ДУХОВНА ПЕРЛИНА СОКАЛЯ

ДУХОВНА ПЕРЛИНА СОКАЛЯ

Є старовинна церква святителя Миколая, яка була збудована на початку XVI століття. Ця невеличка споруда знаходиться на березі річки Західний Буг. Понад п’ять століть у ньому сокальці зносили свої молитви до Бога, Пречистої Діви Марії та святого Миколая.

Ці могутні стіни були для них надійною охороною під час навали ворогів, бачили безмежне море сліз і радості. Не один раз зла сила хотіла стерти цей храм з лиця землі, навіть червона орда, яка свого часу призвела до запустіння цю святиню, проте виявилася безсилою. Храм і нині велично стоїть на березі річки Західний Буг, своїми хрестами та куполами проповідує велич і силу Божу. Цей храм, як і його покровитель св. Миколай, перетерпів наругу та приниження, але вистояв і нині служить людям та Богу. Він занесений до реєстру пам’яток України національного значення і вважається найстаршим храмом Сокаля. Щороку, у день храмового свята, сюди з’їжджаються священики ЛьвівськоСокальської єпархії, приходять віруючі, представники влади, приїжджають вихідці Сокаля, щоб з парафіянами піднести свої молитви від земного престолу до престолу Небесного Отця Вседержителя.

Дякую усім, хто є благодійником та меценатом храму, підтримує та доглядає його. Тож нехай приклад віри, лагідності і смирення святого Миколая, усій сокальській громаді, яка завжди відчуває заступництво свого небесного покровителя, буде прикладом до наслідування віри Христової.

Михайло НАЗАР,•протоієрей, настоятель храму Перенесення мощей св. Миколая м. Сокаль.

На світлині: священики Львівсько-Сокальської єпархії УПЦКП: Михайло НАЗАР, Павло ЧЕРНЯК, Віталій КІБЛІЦЬКИЙ, Олександр ФЕЩУК, Василь ГНАТІВ, Олег МАГИР, Михайло ГНАТІВ, Василь МИХАЙЛИШИН, Руслан ЧЕРНЯВСЬКИЙ, Андрій КОПЧАК.