Головна Культура ДЯКУВАЛИ ЗА МИСТЕЦТВО ТА ТВОРЧИЙ ПОШУК

ДЯКУВАЛИ ЗА МИСТЕЦТВО ТА ТВОРЧИЙ ПОШУК

9 листопада працівники культури та аматори народного мистецтва району відзначали професійне свято. У районному народному домі зібралися усі, хто примножує культурну спадщину нашого краю піснею, словом, творчістю.

Першою зі сцени привітала своїх колег із професійним святом начальник відділу культури, охорони культурної спадщини, релігії та туризму Сокальської РДА Мирослава Михайлюк, яка наголосила наскільки вагомою є місія працівників культури, майстрів народного мистецтва у суспільстві, адже завдяки їх зусиллям та старанням, ентузіазму та таланту проводяться свята, фестивалі, конкурси й відтворюється неповторність нашого краю. Опісля всі присутні переглянули фільм про творчі здобутки галузі культури Сокальщини у цьому році. Численні світлини продемонстрували досягнення працівників культури, які своєю щоденною працею, іскрами творчості і таланту запалюють серця і ведуть за собою тих, хто любить пісню, гарне слово, запальний танець і займається аматорською творчістю.

Далі з теплими привітаннями звернувся до присутніх заступник голови райдержадміністрації Микола Поліщук, який зазначив, що без традицій немає культури, а без культури немає нації. Протягом століть, саме завдяки культурі, наш народ не був асимільований, зберіг свою духовність та самобутність. Він подякував присутнім за їх кропітку працю протягом року на всіх святах і заходах, за подарований щоразу гарний настрій і задоволення, за те, що роблять усе, щоб підростаюче покоління знало українські пісню, танець, поетичне слово, книгу, щоб культура на Сокальщині процвітала.

Щирі слова вітань линули культпрацівникам і з вуст головного спеціаліста Сокальської районної pади Мар’яни Волос, яка від імені голови Сокальської районної ради Миколи Паська та депутатського корпусу подякувала всім, хто присвятив себе благородній справі. «Ми цінуємо вас, ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності не можливі добрі переміни у нашому суспільному житті. Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим, примножуючи велич нашого краю, своєю плідною творчою працею та силою духу звеличуєте рідну Україну! Низький вам уклін за це», – сказала вона.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, досягнення високої майстерності в професійній діяльності та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва нагороджено грамотами РДА та районної ради багатьох працівників культури району.

До привітань долучився й депутат районної ради Олег Кожушко, який розповів про тісну співпрацю з культпрацівниками району. Коли розпочалася війна на сході України, тоді народні доми стали мобільними пунктами для збирання продуктів та необхідних речей для бійців в АТО. Він наголосив, що працівники вищевказаної професії – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями, навчають розуміти прекрасне, любити рідний край, повертають із забуття, оберігають та розвивають народні традиції та ремесла. Цим самим забезпечують пам’ять поколінь, і завдяки їм могутні традиції поєднуються з новітніми поглядами сучасності. О. Кожушко від районної організації ВО «Батьківщина» вручив подарунки начальнику відділу культури Мирославі Михайлюк, директору районної централізованої бібліотечної системи Христині Дасюк, директору Тудорковицького народного дому Ользі Кибі, народному жіночому ансамблю «Берегиня» (художній керівник Надія Найдюк).

Продовжила приємну місію М. Михайлюк, яка також з нагоди свята вручила працівникам культури району грамоти відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, релігії та туризму Сокальської РДА.

Далі винуватці свята приймали вітання від директора районної централізованої бібліотечної системи Христини Дасюк, директора районного Народного дому Ольги Мамуладзе та голови профспілки працівників культури Лілії Конончук. Вони також відзначили ряд працівників грамотами та преміями.

Звичайно, свято не пройшло без милозвучних українських пісень та запальних українських танців. Концертна програма була насичена незвичними та цікавими номерами, які приємно потішили глядачів. Співали, грали та танцювали для працівників культури та майстрів народної творчості вокальний ансамбль «Галицькі візерунки» Народного дому села Комарів (кер. Галина Климчук), ансамбль «Веселка» Сокальського районного народного дому (кер. Надія Ганіткевич), Роман Козярський, Вероніка Левицька, Софія Черняк.

Після завершення концерту присутні від щирого серця дякували всім, хто зробив у той день для них свято, адже лише раз на рік буває так, що працівники культури – глядачі, а не артисти. Наприкінці усі сфотографувалися на пам’ять (світлина на останній сторінці).

Любов ПУЗИЧ.