Головна Культура КОНЦЕРТ НА ПЕРЕДОВІЙ

КОНЦЕРТ НА ПЕРЕДОВІЙ

Волонтеримузиканти Сокальщини – Назарій Куртяник, Галина Дробиняк, Роман Козярський, Валентина Піскляк, Володимир Куртяник на чолі з начальником відділу з питань культури, збереження культурної спадщини та релігій Сокальської РДА Мирославою Михайлюк, побували в зоні АТО в захисників держави. Вони дали концерти для бійців на передовій у містах Попасна й Золоте, смт. Новотошківка, військовому госпіталі та передали їм смачні смаколики від жителів району. Сокальчани своїм виступом підняли бойовий дух військовослужбовцям, які боронять Україну від російського агресора. Бійці передали вітання жителям нашого краю і подякували, що не забувають про них та підтримують чим можуть.

Мирослава Михайлюк розповіла, що військові реагували на класичні музичні твори та пісні дуже зворушливо.

– Ми побачили посмішки на обличчях наших захисників, – каже вона. – Іноді кремезні чоловіки, які бачили кров і смерть, виходили, щоб ніхто не помітив їхніх душевних переживань. А після концерту підходили і дякували за святковий настрій, за душевну розраду і запрошували приїжджати частіше.

Волонтери-музиканти здійснили виїзні концерти на схід завдяки керівникам району – голові РДА Роману Токаю та голові районної ради Миколі Паську, депутату районної ради Ігорю Хом’яку, які надали автомобіль та пальне.

Велике спасибі жителям Сокальщини, які принесли смаколики для бійців АТО та підтримали цю поїздку, зокрема, підприємцям Володимиру Куртянику (ресторан «Два серця»), Петру Пилипчуку (ПП «Козацький курінь»), Олександру Махно, Людмилі Альміз, Олександрі Шлапак, Людмилі Маркітан, парафіянам церкви Святого Духа смт. Жвирка, громадам Свитазева та Боб’ятина, жителям Боб’ятина та Сокаля – Ользі Андрущак, Галині Гольгун, Лесі Чулянчик, Наталії Мороз, підприємцям м’ясного відділу Червоноградського ринку, колективам ресторанів «Весна» і «Сокаль», депутату районної ради Петру Андрущаку, крамниці «Українські ковбаси».

Кожен військовий, і кожен українець, мріють про той день, коли на нашій благодатній землі запанує мир. Ми разом з українськими бійцям і до перемоги!

Любов ПУЗИЧ.
На фото: під час поїздки на схід.