Головна Культура КРІЗЬ ТЕРНИ ДО ЗІРОК

КРІЗЬ ТЕРНИ ДО ЗІРОК

Тиждень з 26 червня по 1 липня відзначився для жителів Тудоркович традиційним приїздом сестер-монахинь Згромадження Пресвятої Родини. Діти та старші парафіяни мали можливість приходити на катехизації, які проводили сестра Домініка та сестра Вікентія. Цього року УГКЦ вшановує 125 річницю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Науки сестер були про життя та діяльність Йосифа Сліпого та святого Йосафата.

Як зазвичай, кожен день розпочинали зі Святої Літургії. Заняття з дітьми проводила сестра Вікентія: спочатку катехизація, а потім ігри, завдання на закріплення матеріалу, вчили та співали нові пісні. Сестри працювали з дітьми та старшими під гаслом «Крізь терни до зірок» (PerAsperaAdAstra) – це девіз патріарха Йосифа Сліпого, який він помістив на своєму єпископському гербі. Ці слова символізують, що бути справжнім християнином не так просто, бо дорога до Божого світла терниста і з перешкодами, завжди з’являються нові спокуси.

Із старшими парафіянами проводила катехизації сестра Домініка, на яких розповідала про життя та діяльність святого Йосафата та Йосифа Сліпого.

На завершення зустрічей діти під керівництвом сестермонахинь підготували сценку про життя Йосифа Сліпого. Дійство було чудовим і родинним, сестри розкрили талант наших дітей, які зуміли перенести глядачів в тодішню атмосферу і перейнятися тими подіями, відчути тернистий життєвий шлях Йосифа Сліпого.

Вікторія ШЕПЕЛЮК,•жителька с. Тудорковичі.