Головна Культура ЛАБОРАТОРІЯ БАТЬКІВСЬКИХ ЗНАНЬ, ЧАРІВНИЙ СВІТ ПРИРОДИ

ЛАБОРАТОРІЯ БАТЬКІВСЬКИХ ЗНАНЬ, ЧАРІВНИЙ СВІТ ПРИРОДИ

Чимало позитивних емоцій та вражень отримали батьки з своїми дітьми у Сокальському ДНЗ №7 «Соколятко», попрацювавши у лабораторії батьківських знань. Вони мали можливість відчути себе науковцямидослідниками. Основне завдання, яке поставила перед учасниками керівник батьківського клубу виховательметодист Мирослава Войтко – дослідження світу річок, морів, океанів (флори та фауни).

Методом жеребкування родини поділилися на дослідницькі лабораторії: «Загадки Середземноморських глибин», в якій «працювали» Ольга Парфенюк та синочок Владислав, Ольга Татчин та донечка Христинка, Вікторія Дембицька та синочок Антон. Третю лабораторію «Казки гірських річкових фей» представляли Орися Сташишин із донечкою Марією, Мирослава Янковська і синочок Маркіян, Марія Нестерук та донечка Валерія; а третю – «Фантазії ПівнічноЛьодовитого океану» – Христина Павлечко і синочок Юрчик, Ірина Денис з донечкою Софійкою, Наталія Хрящевська та синочок Давид.

Свої вміння моделювати з цеглинок LEGO, разом із дітьми показали батьки у майстерні творчості «Кораблі для цікавих подорожей водою».

Таємничими думками, мріями, фантазіями про життя під водою батьки з дітьми поділилися, виконуючи завдання «Фантастичне життя під водою». Неймовірні сюжети морських глибин, річок та океану створили «науковцідослідники» з цеглинок LEGO та підручного матеріалу. Дослідивши цікаве життя у морських глибинах, гірських річках та безкінечних просторах океану – малята мали змогу виграти щасливу лотерейну путівку на відпочинок усієї сім’ї.

Під час заняття учасники мали змогу розвивати творчість та креативне світосприйняття, спільно знаходили рішення з проблемнопошукових ситуацій.
На завершення роботи кожна сім’я мала змогу висловитися стосовно того, що цікавого дізналися під час роботи в лабораторії батьківських знань. А свій вислів записати на стікерірибці та поселити в «Чарівне озеро дитячих знань».

Завідувач дитячого садка Оксана Пех наголосила, що спільна співпраця дітей, батьків та вихователів повинна бути спрямована на формування потреби в спілкуванні з природою, інтерес до пізнання морських глибин та їх законів, мотиви поведінки і діяльності в процесі ознайомлення з світом води, переконання – в соціальній обумовленості відношення людини до природи.

Мирослава ВОЙТКО, вихователь-методист ДНЗ №7.