Головна Культура «НАДВЕЧІР’Я» ПРОДОВЖУЄ ЖИТИ

«НАДВЕЧІР’Я» ПРОДОВЖУЄ ЖИТИ

Жаданою для багатьох сокальчан була неділя 15 жовтня. Вже немолоді, сивочолі, але з якимось особливим живим блиском в очах, вони йшли до БФ «КарітасСокаль» на перше засідання клубу «Надвечір’я», яке приурочили Дню захисника Вітчизни та святу Пресвятої Покрови. Скрізь було чути радісні привітання, сміх, жарти. Поважні пани та пані тішились зустрічі після довгої перерви, які для багатьох присутніх – відрада, свято душ, можливість поспілкуватися зі знайомими та якось урізноманітнити свої сірі будні самотності. Адже раніше вони часто збирались на виступи вокального ансамблю «Надвечір’я» Сокальського районного територіального центру, який часто виступав тут.

В святковій залі їх зустрічала Іванна Павлик, яка вирішила створити клуб «Надвечір’я», який би став оазисом для літніх активних небайдужих людей, які вміють зробити своє життя наповненим та цікавим, незалежно від віку. Мета його створення полягала в сприянні повноцінному дозвіллю пенсіонерів, одиноких людей, інвалідів, людей похилого віку.
Іванна Павлик в кожен захід, який організовує, вкладає часточку своєї душі. І знову вона старалася додати гарного настрою кожному: читала гуморески, розповідала анекдоти, представляла кожного, хто завітав на засідання клубу. Присутні ділилися своїми захопленнями. Розповіді переплітались з віршами й українськими піснями. З’ясувалося, що пам’ятають безліч старовинних пісень, серед яких багато повстанських й охоче їх виконували під супровід баяна, яким вправно володіє Лариса Кобрин. Згодом так само розучували танцювальні кроки модного танцю за часів їхньої молодості «Краков’яка».

Опісля мали змогу посмакувати солодощами.
Захід минув у теплій і невимушеній обстановці, збагатив присутніх позитивною енергією, а ще подарував хвилини насолоди від співу улюблених пісень.

Спілкування очищає розум і серце, а людину робить добрішою. Адже, спілкуючись між собою, люди забувають про побутові проблеми, життєві негаразди. Тож нехай «Надвечір’я» стане центром змістовного дозвілля, дружнього спілкування, душевного спокою, гармонійного відпочинку. Наступне засідання клубу відбудеться у листопаді. Ласкаво просимо бажаючих у клуб «Надвечір’я».

Любов МЕЛЬНИЧУК, член клубу «Надвечір’я».