Головна Культура Освячено храм УГКЦ Преображення Господнього у селі Волиця

Освячено храм УГКЦ Преображення Господнього у селі Волиця

«Цей день сотворив Господь, радіймо і веселімся в нім»

Увійду в дім Твій і поклонюся Храмові святому Твоєму в страсі перед тобою, Господи…
18 серпня 2019 року Божого, напередодні храмового празника Преображення Господнього, в с. Волиця, відбулося велике торжество – освячення храму УГКЦ.

Цього дня парафія очікувала вже не один рік. 7 листопада 2004 р. Б. був освячений наріжний камінь на побудову нової церкви Преосвященнішим єпископом СокальськоЖовківської єпархії Михаїлом Колтуном. З того часу невеличка громада з Божої волі і Божого благословення спільними зусиллями при о. Тарасу Гнатіву розпочали будівництво храму. Саме о. Тарас вірив, що храм Божий постане, і цю віру вселяв у людей, адже для Бога немає нічого неможливого… Протягом останніх п’яти років завершував будову церкви спільно з громадою УГКЦ о. Андрій Чехут. Завдяки спільними зусиллями маємо сьогодні величний храм.

На запрошення вірних і священника парафії прибув Преосвященніший владика Петро Лоза, єпископпомічник СокальськоЖовківської єпархії. Разом зі собором священників архиєрей освятив храм, очолив Святу Божественну Літургію. Чимало людей приступило до Таїнства Сповіді і Святого Причастя, чим засвідчили наявність живої парафії.

Преосвященніший владика Петро наголосив про святість життя, про спілкування людини з Богом у Святій Тайні Євхаристії, а також, що храм є те місце, де людина в особливий спосіб зустрічається з Богом, тому дім Божий не повинен пустувати. А надто тепер, в непростий воєнний час для України. На завершення Преосвященніший владика Петро висловив подяку парафіянам за те, що зуміли зберегти католицьку віру і показати її на прикладі побудови храму. Також архиєрей вручив подячні грамоти будівничим, жертводавцям святого храму цього: о. Тарасу Гнатіву, Михайлу Шурмяку, Роману Гладишу, Марії Омелян, Олегу Іванчині, Миколі Пшевлоцькому, Петру Возняковському, Павлу Якубовському, Роману Шульгану, Василю Плечіню та багатьом іншим.

Адміністратор храму УГКЦ Преображення Господнього о. Андрій подякував архиєрею, собору священників, парафіянам і всім присутнім за спільну молитву, побажавши, щоб новоосвячений храм став для кожного постійним місцем особистого преображення, місцем зустрічі з Богом.

Андрій ЧЕХУТ,адміністратор храму УГКЦ Преображення Господнього с. Волиця.
Фото Руслана Бугая.