Головна Культура Парафія Вознесіння Господнього ПЦУ відзначила дванадцяте храмове свято

Парафія Вознесіння Господнього ПЦУ відзначила дванадцяте храмове свято

6 червня парафія Вознесіння Господнього ПЦУ, що розташована в місті Сокаль по вул. Чорновола, відзначила своє храмове свято. З цієї нагоди вся парафіяльна громада, гості і друзі парафії зібралися на спільну урочисту Божественну Літургію. Святкове Богослужіння розпочав і очолив митрофорний протоієрей о. Володимир Денькович. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Жарський, духовенство міста та району. На Службі Божій була занесена молитва за мир в Україні, за воїнів і їх сім’ї.

Після Божественної Літургії о. Миколай привітав присутніх зі святом Вознесіння Господнього. У вітальному слові декан закликав присутніх єднатися навколо храму і настоятеля, побажав, щоб «Вознесіння Господнє подарувало кожному серцю віру, розуму – надію, а здоров’ю – силу! Нехай приклад Ісуса освітлює ваш шлях, робить його істинно праведним і нагороджує любов’ю».

Від імені громади Ігор Барило висловив слова вдячності священнику парафії о. Володимиру за його духовну працю і активну позицію в громадському житті задля духовного розвитку Сокаля й вручив пам’ятну срібну монету Національного банку України, присвячену наданню Томосу про автокефалію Православної церкви України.
На завершення урочистостей отецьпарох Володимир Жарський склав щиру подяку Богові, всечесним отцям, хорові та парафіянам за радість спільно відзначити храмове свято та розвивати цю парафію на славу Божу і добра нашого українського народу.
Також слова привітання линули в адресу місцевої влади і слова вдячності лунали всім жертводавцям та помічникам парафії, які своїми коштами, працею, молитвою постійно сприяють розбудові святині. А ще висловив сподівання, що може на наступне храмове свято вони вже служитимуть Службу Божу у просторій новій церкві.

Опісля відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою, по завершенні якого прихожани мали змогу прийняти тайну Єлеопомазання. Цю почесну місію виконував наймолодший із присутніх священник Олег Наконечний, який є родом зі Сокаля, бажав Божого благословення, та щоб люди, яких ви зустрінете на своєму життєвому шляху були праведними, а дороги, якими йдете, вели до справжнього щастя!

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.