Головна Культура ЩЕ ОДНА ФІЛІЯ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ – У ВАРЯЖІ

ЩЕ ОДНА ФІЛІЯ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ – У ВАРЯЖІ

3 листопада у Варяжі дано старт шостій філії Сокальської школи мистецтв імені Віктора Матюка.

Такі філії вже працюють у Стенятині, Волиці, Тартакові, Спасові, Савчині. У відкритті філії у Варяжі взяли участь депутати районної ради: голова комісії з питань бюджету, соціальноекономічного розвитку та інвестицій Володимир Пограничний та директор Варязької школи Ярослав Гаврилів, керівник апарату райдержадміністрації Віра Білець, начальник відділу з питань культури РДА Мирослава Михайлюк, директор школи мистецтв ім. Віктора Матюка Оксана Думанська, настоятель місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці о. Василь Городецький, діти та їх батьки.

Відкриваючи урочистий захід, Ярослав Гаврилів наголосив, що викладачі, які нині навчають у школі мистецтв в Сокалі, працювали тут, у Варяжі (колись була філія). У селі тоді було багато музикантів, не один гурт виступав на концертах, зокрема й в Польщі. Так що можливості є великі. А щоб відкрити філію у школі була пропозиція від батьків, звернення до начальника відділу з питань культури, депутатів районної ради, райдержадміністрації. І нас почули. Дякую усім за це. Тепер 78 дітей, більша половина школярів, записалася у філію Сокальської школи мистецтв.

Керівник апарату РДА Віра Білець впевнена, що ця школа – джерело творення великого мистецтва, й дасть можливість багатьом дітям розвинути свої таланти і творчі здібності. Будемо старатися, щоб у районі була відкрита ще не одна філія музичної школи, закуплятимемо інструменти. Адже наші діти – цвіт нації, то ж нехай радують нас мистецтвом.

Володимир Пограничний зазначив, що «ця мить стане початком творення великого мистецтва, дасть можливість багатьом дітям розвинути свої таланти та здібності.

Незважаючи на об’єктивні труднощі, на те, що питання відкриття Варязької філії школи мистецтв вирішувалося протягом багатьох років, всі, об’єднавши зусилля, домоглися того, що маємо можливість сьогодні бути присутніми в стінах чудово і естетично обладнаної школи. Впевнений, що навчальний заклад стане джерелом нових талантів, які представлятимуть Сокальщину у різноманітних конкурсах в Україні й за кордоном, і досягатимуть перемог».

Начальник відділу з питань культури Сокальської РДА Мирослава Михайлюк привітала усіх з відкриттям філії та зауважила, «що було важко, але районна рада, депутатський корпус, райдержадміністрація прислухалися до наших звернень, ніколи не відмовляють у виділенні коштів на культуру. У філії працюють чудові педагоги, маю щире сподівання, що почую в найближчому часі ансамбль сопілкарів, народиться чудовий хореографічний колектив, також талановиті дітки стануть лауреатами обласних, Всеукраїнських, міжнародних конкурсів. У планах відкриття філій у Домашеві та Острові».

Привітали дітей, вчителів та батьків також настоятель УГКЦ Успіння Пресвятої Богородиці о. Василь Городецький, директор Сокальської школи мистецтв ім. Віктора Матюка Оксана Думанська.

До речі, о. Василь подарував учням музичної школи скрипку німецького виробництва.

У святковому концерті взяли участь хореографічні колективи «Фантазія» (кер. Оксана Шаліга), «Джерельце» (кер. Марія Кащук), фольклорний ансамбль «Забавлянка» (кер. Тетяна Гнатюк), Ірина Караман, Назар Караман, Олена Грем, Василь Гнатюк. Вони зачарували усіх співом та танцями.

Василь СОРОЧУК.
Фото автора.