Головна Культура СХІД І ЗАХІД ОБ’ЄДНУЄ «ЧЕРВОНА РУТА»

СХІД І ЗАХІД ОБ’ЄДНУЄ «ЧЕРВОНА РУТА»

Минулого року, у серпні, голова районної ради Микола Пасько підписав з головою районної державної адміністрації – керівником районної військово-цивільної адміністрації Сергієм Шакуном угоду про налагодження партнерських відносин і співпраці між Сокальською районною радою Львівської області та Попаснянською районною державною адміністрацією – районною військово-цивільною адміністрацією Луганської області. Мета співробітництва – спільні дії, спрямовані на встановлення партнерських відносин, зміцнення дружніх стосунків між територіальними громадами. Впродовж року вже неодноразово наша делегація їздила у гості на Схід України, а вони ж, в свою чергу, на Сокальщину.

А 25 липня в Сокальському районному народному домі відбувся концерт «З Україною в серці» колективів та солістіввокалістів Попаснянського району Луганської області та Сокальщини. Захід пройшов в рамках проекту «З Україною в серці. Схід і Захід разом!». Від імені влади району гостей з Луганщини привітав голова райдержадміністрації Роман Токай, який відзначив, що це «знаковий день для Сокальщини, адже приймаємо у себе дорогих друзів. Переконуємося що є одним цілим, єдиним українським народом. Напевно саме нашою вірою та бажанням досягнемо того, що війна закінчиться і заживемо у сильній європейській державі».
Голова РДА висловив щиру подяку та вручив почесні грамоти керівнику культури Попаснянської РДА Ользі Калюжній та директору Попаснянського районного Будинку культури Яну Змитрович.

Глядачі отримали насолоду від виступів: Ольги Шевчук, хореографічного колективу «Гармонія» (керівник Наталія Михайлевич), Софії Черняк – від Сокальщини; народного колективу сучасного танцю «Попасняночка», Петра Даніловського, Євгена Карпенко, Яни Змитрович – від Попаснянщини. А завершили концерт спільним виконанням «Червоної рути».

Гості зі Сходу також оглянули Сокаль та побували в музеї «Людина. Земля. Всесвіт», де ознайомилися з досягненнями української культури, пам’ятками історичної спадщини та роботами художникарізьбяра Анатолія Покотюка.

Юлія СОРОЧУК.
Фото автора.