Головна Культура СОКАЛЬЧАНИ ПРЕДСТАВИЛИ УКРАЇНУ НА ФЕСТИВАЛІ У ТУРЕЧЧИНІ

СОКАЛЬЧАНИ ПРЕДСТАВИЛИ УКРАЇНУ НА ФЕСТИВАЛІ У ТУРЕЧЧИНІ

Діти з інвалідністю разом із супроводжуючими батьками та волонтерами Сокальської районної асоціації інвалідів взяли участь у першому Міжнародному фестивалі для дітей з інвалідністю у м. Ялова (Туреччина). Його організатори Anatolian Folk Dance Organization і Відділ з охорони навколишнього середовища, культури і туризму міста Чинарджик, Туреччина. У фестивалі з піснями, віршами і танцями взяли участь представники Туреччини, Македонії, Косово, Болгарії, Казахстану і України.

Наші діти виступили із двома номерами: Богдан Федашко заспівав пісню «Голубе сизий», а танцювальний колектив «Вишиванка» – із танцем під виконання пісні «Україна – це ми» Богданом Федашком і музичним керівником Надією Бокало.
Ця поїздка стала першою для усіх юних сокальчан. Це незабутні враження, які назавжди залишаться в серцях дітей. Через певні обмеження та вади здоров’я, їм приходилось нелегко і таких яскравих вражень у них зовсім небагато. В рамках даного Фестивалю діти змогли багато побачити та показати свої можливості і таланти. Вони презентували українську культуру, національний стрій, традиції та пісні. Також усі учасники обмінялись досвідом роботи організацій людей з інвалідністю в їхніх країнах. Сокальчани подарували іншим учасникам подарунки, що виготовили в районній асоціації інвалідів.

Успішна реалізація цієї поїздки була б неможлива без участі небайдужих людей. Від імені дітей з особливими потребами та їхніх батьків висловлюємо щиру подяку меценатам: ДП «Датський текстиль» (Йорген Седерхолм) та Олегу Лукомському, які благодійно надали кошти на авіапереліт нашого колективу. Також дякуємо БФ «Майбутнє України. Сокальщина» (Юліан Лукомський), ТзОВ «Автолайн», голові Сокальської районної ради Миколі Паську, Сокальському будинку дитячої та юнацької творчості (Марія Поліщук) та Союзу українок (Ірина Мандрик). Дякуємо Наталії Криштальській за допомогу у підготовці номерів. Прийміть нашу щиру вдячність за підтримку дітей з особливими потребами. Це той випадок, коли всіх емоцій неможливо передати словами. Такі поїздки показують особливим дітям смак життя, додають сили і надихають на нові досягнення.

Оксана ПОЛІЩУК, м. Сокаль.