Головна Культура «СОКАЛЬСЬКІ ВІЗЕРУНКИ-2017»

«СОКАЛЬСЬКІ ВІЗЕРУНКИ-2017»

2122 жовтня Сокальщина гостинно вітала учасників другого міжнародного фестивалю хореографії та вокальнохорового мистецтва «Сокальські візерунки», які приїхали не тільки з населених пунктів нашого району та Червонограда, а й з Рівненщини, Львівщини, Хмельниччини, Волині та Тернополя. Вперше у ньому взяли участь вокальний та хореографічні ансамблі з міста Перемишль (Республіка Польща).

Конкурс тривав два дні. Майстерність творчих колективів та вокалістів визначало професійне журі, яке очолював заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, голова Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки України Побєда Харісов.

У неділю, 22 жовтня, відбувся галаконцерт. Учасників заходу благословив отець Володимир Жарський та привітали голова районної ради Микола Пасько, голова райдержадміністрації Роман Токай, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій Сокальської РДА Мирослава Михайлюк та директор фестивалю – головний спеціаліст відділу з питань культури, охорони культурної спадщини туризму та релігій Володимир Піхоцький.

А далі учасники подарували присутнім цікавий концерт, який складався з п’яти блоків. Після кожного відбувалося нагородження переможців. Гранпрі отримали народний ансамбль танцю «Первоцвіт» Львівського національного аграрного університету та народний аматорський ансамбль танцю «Бужани» Народного дому села Ільковичі, а у номінації вокал – Катерина Іващик з смт. Маневичі Волинської області. Журі також відзначило й виступи сокальських колективів, які отримали І, ІІ і ІІІ премії.

Фоторепортаж про перебіг фестивалю читайте у наступних номерах «Голосу з-над Бугу».

Любов ПУЗИЧ.