Головна Культура «СОНЕЧКО» У КУЛИЧКОВІ

«СОНЕЧКО» У КУЛИЧКОВІ

Ось уже п’ятий рік функціонує дитячий садок «Сонечко», що у цьому населеному пункті. Чого ж досягли за цей період?

Заклад було створено у вересні 2013 року в приміщенні Куличківського НВК «ЗШ III ст. – дитячий садок» спільними зусиллями батьків та відділу освіти райдержадміністрації. Як зазначила директор навчального комплексу Марія Руда, обладнання закупляла Великомостівська міська рада, а от дитячий майданчик – це ініціатива батьків.

На сьогодні у садочок ходить 20 вихованців різновікової групи, які поділені на молодшу та старшу. Усі діти дуже різні, справлятися з ними дуже важко, оскільки молодших зацікавити важче, ніж старших, – розповідає вихователь Леся Козак.
На запитання: «Якими ж методами ви стараєтесь зацікавити дітей?», вона відповіла:
– Ми використовуємо різні методи, від інтерактивних ігор до прослуховування музики. Намагаємось зробити так, щоб і маленьким, і старшим було цікаво, вмикаємо різні мультфільми повчального характеру та читаємо казки, які вони потім переказують. Таким чином у дітей розвивається і пам’ять, і зв’язне мовлення.

Для ще більшої обізнаності малюків вихователі проводять різні екскурсії та ігри на свіжому повітрі. Зокрема, «День здоров’я», який проходить щомісяця. Усі заняття присвячуються правильному способу життя, здоровому харчуванню та рухливим іграм. Крім того, вихованці беруть активну участь в багатьох заходах, які проводяться у школі, без них не відбувається жодне свято.

Задоволені батьки розповідають, що з радістю приводять своїх дітей в садочок, адже там дитина готується до школи, вчиться бути самостійною та розвивається. Також дитина забезпечена триразовим харчуванням за невеликі кошти.

«Ми надіємось, що кількість дітей буде збільшуватись, а заклад наш процвітати, на радість усім», – зазначила Марія Руда.

Ольга КОВАЛЬ, студентка Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола.