Головна Культура У Стенятинській школі ступенів проходив тиждень духовності

У Стенятинській школі ступенів проходив тиждень духовності

«БУДЬМО МИЛОСЕРДНІ, ЯК ОТЕЦЬ НАШ НЕБЕСНИЙ»

З метою відзначення пам’яті святого християнського життя та плекання чеснот віри, надії і любові з 8 по 15 квітня у Стенятинській ЗШ ІІІІ ступенів проходив тиждень духовності.

У понеділок, 8 квітня, велика шкільна родина зібралася на спільну молитву під проводом духовного наставника о. Володимира Августовського, який звернувся до присутніх зі словами повчання про Великий піст, молитву, сповідь та вміння творити добро. А далі учні 7 класу разом з класним керівником Стефанією Хмарою провели усний журнал «Дорогою молитви», на якій був присутній о. Володимир та учні школи.
У вівторок, до школи завітав о. Ярослав Лотош. Під час спільної молитви він розказав про те, як правильно молитися, ходити до храму, виконувати заповіді Божі і чому це є важливим саме зараз, в період Великого посту. Під час уроку духовності, на якому були присутні учні 68 класів, спільно з вчителем християнської етики Стефанією Хмарою та о. Ярославом, читали і роздумували над Святим Письмом, переглядали відеоматеріали про Біблію, дискутували. Урок був цікавим та повчальним.

Варто згадати, що в рамках тижня духовності, школярі брали активну участь у благодійній акції «Писанка для мого Героя», яка проходила у Львові. Дитячі вироби були передані на передову воїнам – захисникам. У неділю, 14 квітня, вчителі Стенятинської ЗШ ІІІІ ступенів відвідали храм Успіння Пресвятої Богородиці у с. Страдчі, прослухали Святу Літургію, пройшли Хресною Дорогою нашого Спасителя, а учні 89 класів разом з вчителем української мови Галиною Сологуб здійснили навчальну подорож історичними місцями України: Хотин, Кам’янецьПодільський, Бакота. Незабутньою була екскурсія до залишків скельного монастиря літописного міста Бакота (XIXV ст.) на Хмельниччині.

У четвер, 18 квітня, учні 7 класу відвідали духовні місця Червонограда, а саме: палац Потоцьких та монастир святого Юрія. Учні прослухали цікаві розповіді екскурсовода, ознайомилися з історією міста, помолилися в храмах за мир в Україні.

Хочеться, щоб слова і молитви, які лунали під час тижня духовності, були почуті Господом, і Він нам дарував мир, любов, доброту, милосердя та благословення. А ми зі своєї сторони будемо вивчати Святе Письмо, щиро молитися і виконувати Божі Заповіді. Господь – попереду, ми – за Ним, і тоді Божа Благодать буде завжди з нами.

Світлана РОЖАК, керівник гуртка «Юні журналісти» Стенятинської ЗШ ІІІІ ступенів.