Головна Культура Учні та працівники Жвирківської школи з гостинцями завітали в Лешківський психоневрологічний інтернат

Учні та працівники Жвирківської школи з гостинцями завітали в Лешківський психоневрологічний інтернат

Вмикаєш телевізор, відкриваєш газету чи інтернет-сторінку з новинами – та одразу псується настрій, бо гарних новин там майже ніколи не знаходиш, а читаєш про нещастя, несправедливість, жорстокість, біль. І вже навіть не дивуєшся, бо якось звик до того, що відбувається. Проте, десь у душі розумієш, що в сучасному світі доброта втратила вартість. І вихід з цього – людське милосердя.
Милосердя – це прояв любові до ближнього. Так вчить нас Біблія. А ближні – це не тільки родичі і друзі, це всі люди, що нас оточують. Необов’язково проявляти «любовні» почуття, достатньо елементарної поваги до оточуючих. І тоді світ для нас перетвориться. Потрібно нести добро у світ.

Милосердя – це свого роду доброзичливість, бажання допомогти, нічого не вимагаючи натомість. Ці якості притаманні кожній людині, просто потрібно знайти їх в собі.
Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство. Свою доброту та людяність виявили батьки, учні та працівники Жвирківської ЗШ ІІІІ ст. 14 лютого учні школи разом із вчителями, за підтримки настоятеля церкви Святого Духа о. Петра Звіра, завітали з гостинцями в Лешківський психоневрологічний інтернат. Було важко стримати сльози, дивитися на людей з особливими потребами, а їх 106 чоловік, які дякували за солодощі, фрукти, одяг, консервацію, засоби особистої гігієни. Ми були приємно вражені, зовнішнім виглядом закладу, чистотою і затишком у кімнатах, охайним виглядом хворих, за що директор школи Ірина Мазурик подякувала всім працівникам інтернату та директору Ользі Хорташко. Наші діти отримали сьогодні великий життєвий урок – урок людяності, доброти, розуміння цінностей життя та Божих заповідей.

Ірина МАЗУРИК,•директор Жвирківської ЗШ ІІІІ ст.