Головна Культура В Сокалі відбувся духовний табір під назвою «Веселі канікули з Богом»

В Сокалі відбувся духовний табір під назвою «Веселі канікули з Богом»

ОДНІЄЮ ВЕЛИКОЮ БОЖОЮ СІМ’ЄЮ

Під духовною опікою і керівництвом о. Ярослава Валюха, з 2010 року у катедральному соборі св. ап. Петра і Павла м. Сокаль проходить духовний табір під назвою «Веселі канікули з Богом». Не лише весело, але й корисно провести тиждень канікул зголосились майже чотириста дітей. Згуртувати і навчати дівчаток і хлопчиків отцю Ярославу допомагали семінаристи та аніматори (члени УМХ): Ігор Грица, Олег Гаврилюк, Дмитро Колтонюк, Оксана Бельзецька, Олена Грем, Євген Валюх, Анна Грем, Діана Маковська, Вікторія Будзінська, Максим Звір, Устим Звір, Вікторія Сподар, Володимир Якуц, Володимир Паславський, Христина Марків, Оля Гнатів, Ліля Трохим, Василь Паславський, Анастасія Гето, Олена Граб, Марія Кліш, Денис Трохимчук, Юля Стичаковська, Богдана Трохимчук, Вікторія Дробот, Дарина Полянчук, Ярослав Шукатка, Юля Іванчук, Наталя Тхір, Дмитро Цюзик, Олександр Олійник, Віталік Хаврона, Богдана Гура, Діана Коваль, Віта Сироїд, Ірина Пончка. Аніматори проводили зі своїми вихованцями весь день, за цей час стали майже рідними. Цьому передувало два тижні наполегливого навчання та щоденний аналіз.

Участь у таборі брали діти від шести до шістнадцяти років. Для них була продумана та представлена програма дійств. Щоранку відбувався Молебень до Христа чоловіколюбця, адже день завжди потрібно починати з молитви. Після цього проводилася цікава та оригінальна ранкова розминка – банси. Це дуже бадьорі танці під запальну музику. Аніматори навчали дітей рухів, і згодом усі із задоволенням скакали, відтворюючи вивчений матеріал. Після танців наставала пора для катехизації на тему табору: «Хіба ж не знаєте, що ваше тіло – храм Святого Духа, який живе у вас?» (IKор. 6, 19). А завершувався день Великою грою, щоразу щось нове і надзвичайно цікаве.

Впродовж кількох днів перебування на «Веселих канікулах» діти та молодь мали нагоду навчитися комунікувати між собою, творити одну спільноту заради досягнення поставлених цілей, ділитися своїми обдаруваннями і талантами, поважати індивідуальність та унікальність іншого через любов до свого ближнього. Кожен день був присвячений особливій темі: знайомство, спортивний день, водяні ігри, похід на урочище «Валівка», сімейний день.

Отець Ярослав Валюх відзначив, що за попередні роки такого табору вдалося виховати гарне нове покоління, і колишні його учасники цього року стали аніматорами. «Усе пройшло так як ми хотіли, завдяки досвіду усе вдалося максимально добре зреалізувати. А саме головне – аніматори самі давали раду, самі з усім впорались». Окрему подяку священник висловив батькам, котрі кожен по своєму підтримували табір.

Ще першого дня всі учасники були поділені на команди (у кожної свій колір) і серед них проводились змагання, за які отримали певні бали, а за погану поведінку чи інші погрішності, їх відмінусовували. Таким чином в останній день табору визначили командупереможця.

Останній день табору став, мабуть, найбільш емоційним та пам’ятним. У табір запросили батьків на сімейний день. Вони мали нагоду на власні очі побачити плоди цих канікул. Відбулась спільна Свята Літургія, підбиття підсумків табору, а опісля – пікнік на подвір’ї храму та танці.

Від імені усіх батьків висловлюю щиру подяку о. Ярославу Валюху за чудову можливість для наших дітей з користю провести літній час – це період духовного та фізичного відпочинку!

Удосталь повеселившись, здобувши нові знання та розуміння вони тепер з радістю та нетерпінням чекають наступного літа і наступного табору, щоб знову однією великою Божою сім’єю провести канікули з Богом.

На завершення нагадаю, що усіх учасників отець Ярослав чекає з початку жовтня – у катехитичній школі.

Юлія СОРОЧУК.

Фото автора.