Головна Культура В Сокальському районному народному домі пройшли урочистості з нагоди Дня працівника культури

В Сокальському районному народному домі пройшли урочистості з нагоди Дня працівника культури

В Сокальському районному народному домі пройшли урочистості з нагоди Дня працівника культури та аматорів народного мистецтва

Не випадково Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва відзначають 9 листопада разом із Днем української писемності та мови. Без традиції – немає культури, без культури – немає нації, без мови – немає народу.

З професійним святом тих, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу, вітали в районному народному домі.
Культпрацівники – люди, що роблять свято. Свято слова, музики, співу, краси. Вони – митці не лише за покликанням, але й за професією.

З професійним святом присутніх привітав голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай:

– Ви не лише зберігаєте, але й підносите культуру українського народу до кожного серця, кожної душі наших сокальчан та й не тільки. Своєю не легкою, однак наполегливою працею ви прославляєте Сокальщину. У цей день щиро вам зичу міцного здоров’я, витримки, мирного неба та усіх благ.

Щедра сокальська земля багата на таланти, які високо поціновуються не лише у районі та області, а й в усій Україні та поза її межами, роблячи високий внесок у розвиток національної культури. Працівники культури – це люди віддані своїй справі. Впродовж цього року в районі відбулось надзвичайно багато різноманітних заходів в царині культури, скільки не було жодного року.

Голова Сокальської районної ради Микола Пасько відзначив, такий феєрверк фестивалів, культурного обміну досвідом, подякував усім за наполегливу працю, що незважаючи на маленькі зарплати, у свої вихідні дні, часто закладаючи власні ресурси, роблять усе, щоб наша культура розвивалася.
– Радію разом з вами, що уже другий рік, хоч і не великими, проте впевненими кроками йдемо вперед щодо розвитку матеріальної бази. Кожного із вас Господь нагородив Божою іскрою. Бажаю, щоб ця іскра завжди була з вами. Відзначив очільник району і невтомну працю начальника відділу культури Мирослави Михайлюк. «Дуже тішуся, що за різноманітною паперовою роботою, Мирослава Володимирівна не забуває про те, що і вона нагороджена Божою іскрою».

Очільники району вирішили, що найкращим подарунком для усіх працівників культури району, запропонувати на поточну сесію районної ради депутатам поповнити бібліотечний фонд на 95 тисяч гривень.

Своє привітання підлеглим начальник відділу культури Мирослава Михайлюк розпочала із слів: «За тебе все віддам, рідна культуро українського народу». Вона відзначила, що є чим пишатись. Адже вперше «я можу сказати, що відділ культури не фінансується по залишковому принципу». А також добавила, що «жоден керівник нічого не вартий без колективу. Ви у мене найкращі і неповторні».

Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради, подяками відділу культури, районного Народного дому та районної бібліотеки.

В рамках святкування відзначили також ветеранів культури, талановитих людей, які пропрацювали в цій галузі більше сорока років. Щирі слова вітань та вдячності за їх вагомий внесок у розвиток української культури та організацію змістовного дозвілля краян звучали і для людей, котрі більше тридцяти років працюють у цій сфері.

Чудовими концертними номерами присутніх вітали майстри художньої самодіяльності району.

Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, незважаючи на потужні натиски багатьох агресорів, і зайняти гідне місце серед світових культур.

Це свято ще раз підтвердило, що музика, пісня, танок – це мова душі, це висока сфера почуттів і настроїв. Мистецтво надихає увесь світ, сприяє польоту мрії, додає життю яскравих барв. І, найголовніше, – на Сокальщині надзвичайно багато талановитих людей, які радуватимуть своєю творчістю, розвиватимуть українську культуру і передаватимуть її надбання наступним поколінням.

Юлія СОРОЧУК.
Фото автора.
«За тебе все віддам, рідна культуро українського народу…»