Головна Культура В Тартакові відбулися відправили поминальну панахиду за героїв та всіх захисників, які...

В Тартакові відбулися відправили поминальну панахиду за героїв та всіх захисників, які віддали своє життя, захищаючи Україну

На шляху до незалежності наш народ завжди приносив у жертву найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є Герої Небесної Сотні і воїни АТО. Вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Кожен із цієї Небесної Сотні, як і ми з вами, мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну європейську державу.

20 лютого громада села Тартаків разом зі священиками зібралися біля стели на честь Героїв Небесної Сотні. о. Богдан та о. Василь відправили поминальну панахиду за героїв та всіх захисників, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Вчителі, учні школи та мешканці села поклали запалені лампадки до підніжжя пам’ятної дошки.
Після цього в Тартаківському НВК «ЗШ ІІІІ ст. – ДНЗ» ім. П. Саноцького відбувся вечірреквієм•«У нашій пам’яті вони назавжди залишились…», приурочений 5ій річниці пам’яті Небесної Сотні, який підготували учні та вчителі школи разом з жіночим вокальним ансамблем «Барви» Народного дому. Зі сльозами на очах слухали присутні патріотичні пісні: «Плакала калина», «Біля тополі», «Солдатику мій», «Над землею тумани». Виступ школярів зібрав громаду, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку – Героями Небесної Сотні. Зі сцени лунали вірші «Неначе вчора був живий», «Герою знай, що ти вмирав немарно», «Мамо, чи це вже весна» та інші. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Також школярі взяли участь в акції «Ангели пам’яті», власноруч вирізали паперових янголів і прикрасили ялинку біля школи.

Молоді серцем, відважні лицарі духу – Герої Небесної Сотні… Пам’ятаймо їхні обличчя! Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Тому, гуртуймося, єднаймося задля жаданої перемоги, задля свободи, миру і незалежності!

Стефанія МАСИННИК, директор Народного дому с. Тартаків.