Головна Спорт Біг – стиль життя Василя Тетерка

Біг – стиль життя Василя Тетерка

Василь Тетерко
Василь Тетерко

Для Василя Тетерка з Хлівчан біг значно більше, ніж хобі, це його спосіб життя, без якого чоло-вік не уявляє свого існування. Спортсмен відомий не тільки в Україні, але й далеко за її межа-ми. Він прославив Сокальщину, отримавши чимало перемог у різноманітних міжнародних та всеукраїнських легкоатлетичних марафонах. Щоб бути в добрій спортивній формі п. Василь, що-денно тренується: зранку біжить з с. Хлівчани на роботу в Бутинську школу, де працює вчителем. Опісля в такий спосіб повертаєть-ся назад. Це – 25-30 км. Василь Тетерко веде щоденник бігу, в якому записує, скільки кілометрів пробіг. Відтак за тридцять п’ять років «намотав» 270 тисяч кілометрів. Він довго не засиджується вдома, а бере участь у нових і нових зма-ганнях. У п. Василя чимало нагород. Їх уже немає куди ста-вити в оселі. І цього року до списку своїх перемог додав ще де-кілька. Зокрема, 5 лю-того у Вроцлаві (Рес-публіка Польща) відбувся надмарафон (50 км), в якому взяли участь 462 учасники. Наш краянин фінішу-вав сьомим – з результатом 4 години 22 хвилини, за що отримав заохочувальний приз – порохотяг. А 4 березня вже був у Павлограді Дніпропетровської області, де проходив всеукраїнський легкоат-летичний пробіг на дистанцію 25 км. Василь Тетерко зайняв другу сходинку п’єдесталу, пробігши з результатом 1.39.42, і був нагороджений дипломом, медаллю та призом. У чемпіонаті Львова з легкоатлетичного кросу (десять кілометрів) серед ветеранів, який відбувся 12 березня, наш земляк фінішував першим з-поміж 26 учасників. Його результат 40 хвилин 37 секунд. Організатори змагань – Львівська ОДА і управління молоді і спортом – нагородили його грамотою, медаллю та куб-ком.

Василь Тетерко тішиться свої-ми перемогами, але не все так просто. Найбільшою проблемою є те, що за участь у змаганнях треба платити чималий стартовий внесок. Тому кошти, які заробить на одних змаганнях, витрачає на інших, бо немає спонсорів. До то-го ж дорога за кордон теж неде-шева. Але гроші для нього не са-моціль, адже участь в змаганнях приносить йому неабияке задово-лення. Рідні з розумінням став-ляться до хобі Василя, з нетерпінням чекають на його повернення додому, радіють кожній новій пе-ремозі. Гордяться ним односель-чани, колеги по роботі та учні.

Василь Тетерко каже, що серед великої кількості марафонів та легкоатлетичних кросів найваго-мішою для нього стала перемога в чемпіонаті світу 2014 року з пів-марафону серед ветеранів, де фінішував з результатом 1 година 21 хвилина. Це принесло йому бажану перемогу, яка поки що є епогеєм його спортивної кар’єри.

Зараз спортсмен готується до пів-марафону з легкої атлетики. Бажаємо йому перемоги та нових звершень на спортивному олімпі!

Любов ПУЗИЧ.
Фото з архіву редакції.