Головна Спорт Львівщину на конкурсі “Мама, тато і я – спортивна сім’я” представлятимуть червоноградці

Львівщину на конкурсі “Мама, тато і я – спортивна сім’я” представлятимуть червоноградці

Впродовж 23 березня у Сокалі проходив обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

Захід відбувався в межах наймасштабнішого обласного фізкультурно-спортивного проекту «Спортивні ігри Львівщини». Організатори фестивалю: управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», відділ молоді та спорту Сокальської РДА, Сокальський міський центр «Спорт для всіх».
Проходили змагання на базі дитячоюнацької спортивної школи «Соколяни». Обласний фестиваль є другим етапом змагань. Участь у ньому взяла 31 команда – переможці першого етапу.

У другому етапі змагань взяли участь по дві сім’ї від кожного міста, району та ОТГ. З них одна сім’я виконує всі комплексні естафети, в тому числі на воді, друга – п’ять естафет лише на землі. Також змагалися сім’ї з дитиною з ураженням опорнорухового апарату (на візку), яка брала участь у трьох адаптованих естафетах. Сім’япереможець поїде на Всеукраїнський фінал змагань.

Сокальщину представляли чотири команди. Це сім’ї Гето, Волкових, Жеребецьких та від Великомостівської ОТГ – сім’я Волощук.

Під час урочистого відкриття учасників змагань привітали голова Сокальської районної ради Микола Пасько, депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, директор Львівського обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Вадим Климович, директор Сокальського міського центру «Спорт для всіх» Ярослав Тарасюк, начальник відділу молоді та спорту РДА Мар’яна Копейка та переможець всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я – 2009» Назар Муха. Командам побажали наснаги, гарних емоцій, успіху та перемоги.

У перший день змагань було визначено командипереможці, які змагалися лише на землі та переможців між сім’ями з інвалідністю. Наші спортовці зайняли призові місця, а саме сім’я Волкових була другою, а Жеребецьких – третьою.

Другий день змагань – водні естафети – приніс Сокальщині срібло, сім’я Гето показала відмінні результати, чим заслужила таку відзнаку.

Відтак, в загальному рейтингу Сокальщина зайняла почесне друге місце, а на Всеукраїнських змаганнях Львівщину представлятиме сім’я Смеречанських з Червонограда.

Юлія СОРОЧУК.
Фото автора.