Головна Спорт МЕДАЛІ ТА КУБКИ завойовує на міжнародних змаганнях і привозить до Хлівчан легкоатлет...

МЕДАЛІ ТА КУБКИ завойовує на міжнародних змаганнях і привозить до Хлівчан легкоатлет Василь Тетерка

Ось уже понад сорок років наш земляк виборює призові місця на різноманітних змаганнях в Україні та Європі. Хоча вдається це не завжди, але, головне, як каже спортсмен, участь у легкоатлетичних пробігах, марафонах. І найголовніше в нього: це коли стоїш на п’єдесталі пошани і звучить Гімн України. Радієш, що представляєш державу за кордоном, а також рідну Сокальщину. Чимало у пана Василя нагород, медалей, почесних і простих грамот, подяк. Заслуги очевидні. Дехто й з заздрістю споглядає на нього, інші, навпаки, кажуть, що є у чоловіка сила волі та бажання. Але у всьому підтримує й мама, Ганна Михайлів на, якій уже за вісімдесят. Хоча, за словами п. Василя, вже деколи не бажає відпускати його за кордон, адже, даються і взнаки травми: ось треба підлікувати коліно, а це необхідні кошти. Не все так гладко в цьому житті. Але він ладен долати всі перепони, лише б вийти на бігову доріжку. І це робить успішно.

Так, наприкінці минулого року в місті Кобрин (Білорусь) пройшов півмарафон «Визволення». Організатор змагань відділ з питань фізичної культури та спорту і туризму Кобринського райвиконкому.

116 спортсменів з Польщі, Литви, Латвії та України долали 21 кілометр. Серед них був і бігун зі Сокальщини, майстер спорту міжнародного класу, вчитель Бутинського НВК «ЗШ IIII ст. – дитячий садок» Василь Тетерка. Він фінішував першим з результатом 1:21:00 год. У нагороду – грамота та приз.
У Білорусі пройшов ще й Малорітський міжнаpодний марафон. Серед 86 учасників, наш земляк Василь Тетерка був другим на п’ятнадцятикілометровій дистанції з результатом 51 хв. 25 сек.
Таке ж місце він посів і у 33ому легкоатлетичному пробігу «Осінній марафон», який фінішував у Броварах. В ньому взяло участь 112 спортсменів. Дистанцію у 20,3 км пробіг за 1 год. 12 хв. 36 сек.

І найсвіжіша інформація. Василь Тетерка взяв участь у новорічному марафоніестафеті (42 км) у грецькому місті Салоніки. Тут було представлено дев’ять країн по чотири учасники. Правда, п. Василь на цей раз захищав честь команди з Волині – м. Ковеля. Наші бігуни, завдяки витримці Василя Тетерка, були другими. Нагороджені кубком та призами.

Повернувшись додому, Василь Тетерка вже має нові запрошення на змагання. То ж бажаємо йому тільки перемог!

Василь СОРОЧУК.