Головна Спорт МИ – ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ

МИ – ЮНІ ОЛІМПІЙЦІ

Традиційно на початку вересня до Дня фізичної культури і спорту в Сокальській ЗШ ІІІІ ст. № 5 проходив Олімпійський тиждень. Цього року він відбувся з 10 по 14 вересня 2018 р. Це справді найулюбленіше учнівське свято, під час якого всі школярі беруть участь в різноманітних змаганнях.

Учні 56 класів відвідали «Музей спортивної слави Сокальщини» у Сокальському НВК «ЗШ ІІІІ ст. № 4 – ліцей». Під час екскурсії, яку проводив вчитель фізкультури Сергій Гето, учні побачили унікальні експонати: кубки, нагороди спортсменів Сокальщини.
Далі для учнів 511 класів на стадіоні відбувся «Олімпійський урок». Перед початком кращі спортсмени внесли олімпійський вогонь та прапор. Юних спортсменів привітали директор школи Валентина Михайлевич та методист відділу освіти Євген Матвіїв, котрі у своїх промовах побажали учасникам заходу успіхів у змаганнях та перемоги. Протягом свята учні змагалися в таких видах: естафетний біг; перенесення вантажу (перенесення м’ячів); стрибки на одній нозі; перетягування канату; скакалка (30 сек.); прес (30 сек.).

Під час змагань хлопці та дівчата показали свою спритність та силу, гідно представили себе та свої команди. Впродовж тижня діти весело проводили рухливі ігри на перервах.

Школярі проявили свої художні здібності та передали свою любов до спорту в малюнках на асфальті «Спорт у моєму житті».

Старшокласники взяли участь у відкритті Міжнародного турніру з футболу на міському стадіоні: Софія Черняк привітала учасників турніру піснею, а молодша група хореографічного колективу «Акварель» – танцем. Учні активно вболівали за сокальські команди: «БугАрсенал» та «Соколяни», співали «Червону руту» та підтримували різними речівками гравців на полі.

Для юнаків відбулися змагання з футболу, флорболу та волейболу. А наймолодші спортсмени, команди 2 класу «Покемони», 3 класу «Золотий рій», 4 класу «Бемс», взяли участь у святі «Ми – юні олімпійці». Вони змагалися в таких видах: передача естафетної палички; перенесення вантажу; стрибки з м’ячем між колінами; передача м’яча над головою; стрибки на одній нозі; садіння картоплі.
Спортивний азарт, бажання перемогти ні на хвилину не залишали ні гравців, ні вболівальників.

Підсумки роботи Олімпійського тижня oголосили на робочій лінійці. Переможців відзначили та нагородили грамотами.

Дякуємо нашому вчителю фізкультури Сергію Гето та вчителям школи, які із задоволенням допомагали в організації та проведенні свята.
Бажаємо всім спортсменам тільки перемог, як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами.

Софія ЗАБИТІВСЬКА,•учениця 11 кл. ЗШ №5.