Головна Спорт У Львові на спорткомплексі СКА відбулися змагання на Кубок України з годзюрю...

У Львові на спорткомплексі СКА відбулися змагання на Кубок України з годзюрю карате

На змаганнях були представлені команди з Києва, Одеси, Харкова, Сум, Бердянська, Конотіп, Шостки, Хмельницька, Варшави, а також Львова, Стрия, Червонограда та Сокаля. Серед 320 учасників змагань десять спортсменів федерації «Каратедо Шотокан ЧервоноградСокаль» взяли участь у боротьбі за медалі.

Згідно з положенням про змагання, крім традиційних розділів «індивідуальне ката» та «командне ката» можна було взяти участь у двох видах куміте: «іпон» (до 2 очок) та «санбон» (до 6 очок, для дітей «ніхон» – до 4 очок). Крім того, репрезентовано новий вид командного куміте «Ротейшн». Наші вихованці взяли участь у кількох видах програми і у загальному заліку здобули 10 нагород, з них сім – вищого ґатунку, дві – за другі місця і одне – третє. Персонально це виглядає так: Дмитро Книш (7 років) – перше місце у розділі ката; Юлія Зджанська (7 років) – друге місце куміте ніхон; Ольга Байдюк (10 років) – перше місце куміте ніхон; Владислав Мартинюк (10 років) – третє місце ката; Матвій Сич (11 років) – перше місце куміте ніхон; Данило Сич (14 років) – перше місце у командному куміте «Ротайшн» 1415 років; Максим Мартинюк (15 років) – перше місце куміте санбон до 60 кг, перші місця куміте іпон і куміте «Ротайшн» 1415 років; Максим Дячок (16 років) – друге місце куміте сан бон 1617 років до 65 кг.

Прикра невеличка помилка Олі Байдюк завадила їй потрапити у групу фіналістів у розділі ката, незважаючи на те, що робила вона свою програму не гірше фіналістів. Суворо регламентовані рухи у ката не пробачають найменших промахів. Дуже шкода, але це наш спорт.

Дякуємо друзям з клубу «Абсолют» (Червоноград) за комплектування команди 1415 років «Ротейшн», а саме Караму Шохлаєву та його тренеру Володимиру Піхоцькому.
Вітаю переможців та призерів! Готуємося до наступних змагань.

Андрій ГОРБАНЬ, тренер.