Головна Спорт У Сокальській дитячо-юнацькій спортивній школі «Соколяни» відбулася посвята нових учнів

У Сокальській дитячо-юнацькій спортивній школі «Соколяни» відбулася посвята нових учнів

11 жовтня, напередодні величного свята Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва, відзначення річниці УПА та дня захисника України, у Сокальській дитячоюнацькій спортивній школі «Соколяни» відбулася посвята нових учнів. А це 105 майбутніх вихованцівсоколян.

Розпочали захід із гімну і хвилини мовчання задля вшанування полеглих за незалежність України на Сході, серед них і Віктор Сивак – вихованець ДЮСШ. Священик катедрального собору св. апостолів Петра і Павла, отець Ярослав Валюх поблагословив діток на успішний навчальний рік і спільно з присутніми зачитав молитву.

Від імені голів Сокальських райдержадміністрації та районної ради з вітальним слово виступила начальник відділу молоді та спорту Мар’яна Копейка. Вона нагадала про музей слави ДЮСШ, який є в школі, і побажала новим юним спортсменам поповнити ряди славетних вихованців, що прославили «Соколяни» на обласному, Всеукраїнському рівні і навіть за кордоном. Директор міського центру «Спорт для всіх» Ярослав Тарасюк привітав нових вихованців ДЮСШ із новим етапом їхнього спортивного життя і наголосив, що для високих результатів потрібно багато праці, наполегливості й натхнення, чого, власне, і побажав присутнім дітям.
Наказ про зарахування нових учнів зачитав заступник директора ДЮСШ Василь

Матвійчук. Загалом 105 нових вихованців у 20182019 н. р. матимуть тренери «Соколян». Також їм урочисто вручили свідоцтва учнів спортивної школи. Важливим моментом стало публічне складання присяги як символу посвячення школярів у вихованці «Соколян». Право зробити це на святі надали одному з нових учнів.
Хвилюючою миттю стало урочисте нагородження переможців десятого традиційного турніру на кубок Ярослава Чепіля – одного із славетних вихованців сокальської спортивної школи, який був віцепрезидентом команди «Сокіл» ДЮСШ і чемпіоном ІІ аматорської ліги чемпіонату України із волейболу. Ярослав трагічно загинув в автокатастрофі 10 років тому, але щорічний турнір оберігає добру пам’ять про спортсмена.

Вручали медалі та кубок призерам один із друзів Ярослава, учасник АТО, Андрій Лазолін і директор ДЮСШ «Соколяни» Роман Плетінка.
За результатами волейбольного турніру кращим гравцем став Владислав Підкіпняк. Його нагородили почесним кубком і грошовою премією. За участь відзначили команди Сокальського ліцею №3 і ЗШ ІІІІ ст. №2. Третє місце в турнірі зайняла команда Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва. Друге місце посіли учні ЗШ ІІІІ ст. №4, а переможцями 10го традиційного волейбольного турніру пам’яті Ярослава Чепіля стала команда ЗШ ІІІІ ст. №5. Всі команди отримали грошові винагороди, грамоти та медалі.

Хлопці займаються у дитячоюнацькій спортивній школі вже кілька років, їм тут дуже подобаються, але окрім тренера в «Соколянах», їм ще дуже допоміг їхній вчитель фізичної культури ЗШ ІІІІ ст. №5 Сергій Гето, який поділився почуттями, які переповнюють його за успіхи учнів:

– Емоції перевершують, боротьба була дуже напружена, але завжди перемагає сильніший. Сподіваємо, що цей кубок буде в нашій школі ще не один рік. це вже не перша наша перемога. Три роки тому ми також мали перше місце, в інші роки були призерами. За десять років існування кубку лише один рік виявився невдалим. Стараємося і сподіваємося, що наша школа гідно представлятиме волейбольну команду, бо ми завжди беремо участь не лише на міських чемпіонатах і районних чемпіонатах, а й обласних і всеукраїнських.

Сокальську дитячоюнацьку спортивну школу відвідує 551 учень, а навчає 14 тренерів у секціях: волейбол, плавання, баскетбол і легка атлетика. Всі діти займаються в позаурочний час, в основному це старші класи, але багато і 34их. Про це розповідає тренер із волейболу, заступник директора ДЮСШ з навчальновиховної роботи Василь Матвійчук, який працює в цій школі вже понад 40 років, який розповів: «Діти організовуються. Це спонукає до доброго навчання в загальноосвітній школі. Також діти знають, що після закінчення нашої школи мають змогу виступати за команди як збірних району області, так і України. Наприклад, Сергій Капелусь був капітаном збірної України з волейболу, а з легкої атлетики в нас є призер Олімпійських юнацьких ігор Оксана Райта, яка зайняла ІІІ місце».

Наостанок дітей традиційно пригостили солодощами від спонсора – МП «Ніка». Новим учням побажали перемог і спортивних звершень, та й зі стіни символічно майоріли прапори з мотиваційними написами: «Козацькому роду нема переводу!», «І ти можеш стати олімпійцем!».

Христина ПРОЦИК.
І ТИ МОЖЕШ СТАТИ ОЛІМПІЙЦЕМ!