Головна Цікаво Як правильно облаштувати робоче місце за комп’ютером: головні ідеї та лайфгаки

Як правильно облаштувати робоче місце за комп’ютером: головні ідеї та лайфгаки

Тисячі людей сьогодні ведуть сидячий спосіб життя, оскільки їхня робота безпосередньо пов’язана з комп’ютерами. Результат — порушення постави, мігрені та остеохондроз, м’язові спазми, набір ваги тощо. Щоб мінімізувати шкоду від трудових буднів, необхідно правильно облаштувати робоче місце, скориставшись рекомендаціями з цієї статті.

Якісне крісло

Головна проблема при сидячій роботі — незручні меблі, через які відбуваються незворотні зміни в опорно-руховому апараті. Щоб захистити себе від проблем зі здоров’ям, слід вибрати крісла для комп’ютера у Львові, які спеціально створені для проведення багатьох годин за столом. У таких меблях ортопедична основа, зручні підлокітники та підголівники, «ефект пам’яті» з повторенням анатомічних особливостей власника. Можна використовувати також звичайні офісні крісла, головне — якісні та схвалені ортопедами.

photo-1487017159836-4e23ece2e4cf?q=80&w=2071&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Дрібниці для зручності

Комфортно почуватися на робочому місці допоможуть:

  1. вібраційна накидка на крісло або спеціальний шийний масажер;
  2. підставка для ніг із можливістю регулювання висоти;
  3. термокухоль з улюбленим напоєм, від чорної кави до солодкого чаю;
  4. «розумний» настільний годинник з органайзером, таймером і звуковим сигналом.

Для затишку можна додати на стіл щось з особистих речей на кшталт сімейної фотографії, щоб настрій був гарним увесь день.

Правильне освітлення

Знизити навантаження на очі можна, якщо використовувати в робочому кабінеті світлодіодні лампи з холодним світловим потоком. Вони підвищують концентрацію уваги та продуктивність, до того ж не такі шкідливі для зору, як звичайні лампи розжарювання. За потреби потрібно подбати ще й про точкове освітлення робочого столу, наприклад — компактний світильник або бра з регульованим плафоном, які можна знайти на сайті ALLO у Львові. Важливо, щоб не доводилося працювати в темряві, вишукуючи кнопки на клавіатурі.

Оптимальний клімат

Ідеально використовувати в приміщенні кліматичну установку, яка працює одразу в кількох напрямках:

  1. очищає повітряні маси від патогенних мікроорганізмів, хвороботворних бактерій, летких газів, формальдегідів, поширених алергенів;
  2. оптимізує рівень вологості — додає молекули води або висушує повітря до заданого параметра;
  3. наповнює кімнату нейтральним, приємним запахом за допомогою аромаолій;
  4. виділяє негативно заряджені іони срібла для дезодораційного ефекту.

Чисте, свіже і в міру вологе повітря — запорука чудового самопочуття й міцного здоров’я.

Зручний органайзер

Менше нервувати на роботі можна, якщо систематизувати необхідні документи та інструменти в зручний спосіб. Для цих цілей створено спеціальні багаторівневі органайзери з відсіками, «кишенями» і гачками для різної канцелярії та аксесуарів. Коштують вони недорого, а користі — маса.