Головна Економіка У Червонограді обговорили стратегію розвитку району

У Червонограді обговорили стратегію розвитку району

ПРО СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ

17 січня відбулася нарада з фінансистами територіальних громад Червоноградського району за участі заступника директора департаменту фінансів Львівської ОДА Івана Носа, голови Червоноградської РДА Андрія Дяченка, першого заступника голови РДА Ірини Наливайко та начальника фінансового управління РДА Галини Леонової.

Очільник РДА Андрій Дяченко наголосив про важливість стратегії розвитку громад: «Всі територіальні громади Червоноградського району мають підготувати та ухвалити свої власні стратегії, причому тут варто зауважити, що стратегії мають бути дуже функціональними, адже на їх основі планува­тимуться видатки місцевого бюджету, так само ці стратегії стають основою для підготовки та реалізації проєктів розвитку громади».

Начальник фінансового управління Червоноградської РДА Галина Лео­нова ознайомила присутніх з аналізом виконання місцевих бюджетів та підведенням підсумків контрольно-економічної роботи у 2021 році; аналізом затвердження бюдже­тів та узагальненням цілей щодо контрольно-еконо­мічного розвитку у 2022 році.

В межах діалогу, заступник директора департа­менту фінансів Львівської ОДА Іван Нос також порушив низку проблемних питань. Зокрема, щодо необхідності удосконалення системи бюджетного вирівнювання, збільшення надходжень до місцевих бюджетів та залучення нових платників податків у громади району.