Головна Економіка У Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області сеанс телефонного в’язку «гаряча...

У Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області сеанс телефонного в’язку «гаряча лінія» на тему «Питання реєстрації РРО/ПРРО з урахуванням положень Закону № 3219»

У Сокальській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «ПРРО з урахуванням положень Закону № 3219».

На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор Ілона Міщук.

Пропонуємо ознайомитись з окремими питаннями/відповідями, які цікавили платників податків

Звідки брати ідентифікатор ключа при заповненні Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа про касира за формою № 5-ПРРО?

Ідентифікатор ключа суб’єкта – це унікальне значення сертифіката безпеки сформованого до кожного кваліфікованого електронного підпису. Вказане значення відображається в параметрах самого сертифіката безпеки у вкладці «Докладно» – «Ідентифікатор ключа суб’єкта».

В Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою № 5 – ПРРО, вказується значення, яке обирається із параметрів сертифіката безпеки, що складається з набору цифр та букв латинського алфавіту.

Інструкція щодо заповнення графи 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» Повідомлення за формою № 5 – ПРРО розміщена на офіційному вебпорталі ДПС на банері «Програмні РРО»/«Форми ПРРО»/«Інструкції щодо заповнення форм»/Інструкції щодо заповнення форм

 

Як зареєструвати касира та подати повідомлення за формою № 5 – ПРРО у разі продовження дії ключа?

Суб’єкту господарювання, у якого закінчилась дія електронного ключа та який згенерував новий ключ, необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою № 5-ПРРО, в якому зазначити дані ідентифікатора ключа суб’єкта з нового сертифікату. Після цього на пристрої, де встановлено ПРРО, необхідно замінити старі ключі та сертифікати на нові та переконатись, що старий ключ та сертифікат відсутні в каталозі, де розміщено новий ключ та сертифікат касира.

 

Чому при вході на ПРРО з’являється повідомлення «Відсутні доступні господарські одиниці»?

У разі отримання відповідного повідомлення необхідно перевірити:

– чи правильно касиром було обрано ключ та сертифікат для входу;

– чи наявні інші сертифікати або ключі в каталозі, де розміщено ключ та сертифікат касира;

– сертифікат було видано для ключа, який обрано як ключ касира (дані можливо перевірити на сайті КНЕДП яким видано ключ);

– чи вірно обрано дані ідентифікатора ключа суб’єкта з сертифіката в повідомленні 5-ПРРО;

– чи вносив СГ зміни у дані про об’єкт оподаткування, на який зареєстровано ПРРО.

 

Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) при використанні програмного забезпечення «ПРРО ДПС»?

Програмування найменування товарів (послуг) при використанні програмного забезпечення «ПРРО ДПС» здійснюється оператором (касиром) самостійно шляхом додавання таких товарів за допомогою самого програмного забезпечення або за допомогою імпорту раніше підготованого переліку номенклатури, який формується для кожного програмного забезпечення у окремому форматі згідно з інструкцією (Керівництво користувача ПРРО ДПС (WEB, Android, iOS, Windows)), що розміщена за посиланням:. https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha.