Головна Цікаво Як правильно вибрати пральну машину та не переплатити за непотрібні функції

Як правильно вибрати пральну машину та не переплатити за непотрібні функції

Різноманітність моделей пральних машин у магазинах змушує розгубитись навіть досвідчених покупців. Хочеться знайти одночасно функціональну, надійну та стильну модель, але не віддати за неї останні гроші? Немає бажання платити більше за ті технології, які виявляться непотрібними саме вам? Тоді уважно вивчіть кожний із наведених нижче пунктів перед тим, як оформляти замовлення на пральну машину для будинку чи квартири.

Місткість барабана

Купівля занадто великої пральної машини може призвести до того, що у ванні просто не залишиться вільного місця для інших побутових приладів. Великогабаритний бак доведеться наповнювати цілий тиждень, особливо якщо в будинку мешкає всього пара людей. Потрібно відштовхуватися від кількості членів сім’ї та частоти використання пристрою. Наприклад, популярною є семикілограмова модель Samsung WW70T3020BW — її вистачить для сім’ї з 3-4 осіб.

Тип двигуна та приводу

Найнадійнішими, тихими та енергоефективними вважаються сучасні цифрові інвертори, барабан до яких кріпиться безпосередньо, без використання допоміжних елементів та кріплень. Прання з такими моторами коштують дорожче за звичайні, зате термін їх експлуатації вищий приблизно на 5–10 років. Також моделі з інверторними двигунами та прямим приводом радують високою якістю прання, потужним віджиманням та рідкісними зламаннями.
Image

Робочі режими та програми

Виробники додають до переліку функцій пральних машин десятки індивідуальних програм, які спеціально розроблені для прання того чи іншого текстильного приладдя. Це можуть бути:

  1. режими на кшталт тканини — бавовна, льон, синтетика, вовна тощо;
  2. режими інтенсивності прання — швидке, делікатне, екологічне, для видалення плям і не тільки;
  3. режими за видом виробів — пухові ковдри, верхній одяг, дитяче приладдя, м’які іграшки та інше.

 

Немає сенсу переплачувати за ті програми, які ви ніколи не включите. Вивчіть функціональні можливості моделей, що сподобалися, і виберіть ту, яка найбільш відповідає саме вашим потребам.

Клас енергоспоживання та рівень шуму

Клас енергоспоживання говорить про те, скільки світла намотає пральна машина під час роботи. Чим вище цей параметр, тим нижча витрата електрики, але вище початкова вартість пристрою. Краще заплатити трохи більше за моделі А+ та вище: така витрата окупиться за лічені місяці з урахуванням регулярного підвищення ціни на комунальні послуги в Україні.
Від рівня шуму залежить, чи заважатиме пральна машина родині під час роботи. Рекомендований показник досягає 50 дБ, що дозволяє запускати прилад навіть уночі або під час обіднього сну, не побоюючись, що він вас розбудить. Уточніть також рівень вібрації пральної машини: від цього залежить, чи не стрибатиме пристрій під час віджиму, особливо на високій швидкості або на інтенсивному режимі.