Головна Економіка Зустріч у Сокальській ДПІ щодо сплати/повернення платежів

Зустріч у Сокальській ДПІ щодо сплати/повернення платежів

Фахівці Сокальської ДПІ в приміщенні Центру обслуговування платників провели зустріч з платниками податків щодо новацій у законодавстві стосовно сплати/повернення платежів.

Під час заходу поінформували присутніх про порядок повернення помилково чи надміру сплачених платежів. Зокрема повідомили, що платник податків має можливість подати заяву про повернення помилково/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені (крім єдиного соціального внеску) до територіального органу ДПС в електронній формі через Електронний кабінет за формою J/F1302002 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

Додатково до заяви платник додає копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Податківці звернули увагу, що повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливе лише протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у такого платника податкового боргу.

Також роз’яснили платникам переваги застосування електронних сервісів ДПС: Електронний кабінет, мобільний застосунок «Моя податкова» та Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс тощо.