Головна Економіка Як перевірити дійсність кваліфікованого електронного підпису, отриманого в КНЕДП ДПС?

Як перевірити дійсність кваліфікованого електронного підпису, отриманого в КНЕДП ДПС?

Cокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області:

Запитували – відповідаємо:

Як перевірити дійсність кваліфікованого електронного підпису, отриманого в КНЕДП ДПС?

Коментар – відповідь надано старшим державним інспектором Сокальської ДПІ  Ілоною Міщук.

У розділі «Перевірка підписаних даних» вебсайту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України.

Перевірити дійсність кваліфікованого електронного підпису, отриманого в Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач) можна на вебсайті Надавача (https://ca.tax.gov.ua/) у розділі «Перевірка підписаних даних».

Для цього у визначеному полі потрібно завантажити необхідний попередньо підписаний файл зі свого носія та натиснути на кнопку «Перевірити».

Після автоматичного переходу на наступну сторінку відображаються результати створення та перевірки підпису, підтвердження цілісності даних.

Крім того, користувач може завантажити Протокол створення та перевірки кваліфікованого та удосконаленого електронного підпису, в якому містяться дані щодо результатів перевірки підпису, а також дата час перевірки, найменування та розмір файлу, ідентифікаційні дані, які однозначно визначають кваліфікованого надавача та користувача електронних довірчих послуг, строк дії, серійний номер сертифікату відкритого ключа тощо.