Головна Економіка Cокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: Засідання у форматі...

Cокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: Засідання у форматі «круглого столу»

У Сокальській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області активно проводить інформаційні заходи для платників податків. Нещодавно начальником ДПІ Оленою Наумчук проведено зустріч у форматі «круглого столу» щодо необхідність державної реєстрації підприємницької діяльності з громадськістю, майбутніми підприємцями.

Під час «круглого столу» з громадськістю розглянули ряд питань, зокрема, як розпочати підприємницьку діяльність, які існують системи оподаткування, як оподатковуються доходи громадян та інші питання.

Майбутні підприємці зацікавлено прослухали лекцію про податки, їх роль та значення у державотворенні, діючу систему оподаткування в Україні та переконались, що лише за умови сумлінної сплати податків буде забезпечено фінансову безпеку держави.

З огляду на викладене зауважено, що незадекларована діяльність та несплата податків повинні стати неприйнятними явищами в економіці країни, а порушення вимог законодавства щодо ведення підприємницької діяльності – неприпустимими.

Також, говорили про негативні наслідки незадекларованої праці, необхідність проведення розрахункових операцій через належним чином зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, можливість використання електронного формату взаємодії з податковою службою.

Олена Наумчук розповіла про Національну стратегію доходів України (далі – НСД). НСД – це дорожня карта реформування податкової системи, а також удосконалення процедур податкового адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів. Це бачення майбутньої системи доходів України, що надає чіткості та мети реформам.

На завершення зустрічі податківець проінформувала платників про можливість  самостійно поповнювати такі важливі у їх майбутній роботі знання, скориставшись вебпорталом Державної податкової служби України (tax.gov.ua), субсайтом Головного управління ДПС у Львівській області (lv.tax.gov.ua), а також стати користувачем офіційних сторінок ДПС України та ГУ ДПС у Львівській області у соцмережах.

Всі присутні отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили.

Також, за отриманням усних консультації з питань застосування податкового законодавства, законодавства з питань сплати ЄСВ, допомоги у користуванні сервісами Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова» щодо отримання адміністративних послуг, подання податкової звітності до органів ДПС, сплати податків та отримання інших сервісів можна звернутись до працівника  Сокальської ДПІ за телефоном:

+ 38 (03257) 7-29-28