Головна Економіка Сокальська ДПІ: гаряча лінія для платників податків щодо застосування РРО та...

Сокальська ДПІ: гаряча лінія для платників податків щодо застосування РРО та ПРРО, одноразового добровільного декларування та деклараційну кампанію 2022

Нещодавно старшим державним інспектором Сокальської ДПІ Ілоною Міщук проведено сеанс телефонного зв’язку – «гаряча лінія».

Найбільше запитань було щодо обов’язку використання РРО/ПРРО фізичними особами – підприємцями та щодо порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

Особливо, додзвонювачів цікавили умови незастосування РРО/ПРРО при здійснення діяльності на територій сіл та селищ.

Ілона Міщук звернула увагу на відповідальності, яка передбачена за незастосування РРО та/або ПРРО платниками податків під час проведення розрахункових операцій, відповіла на питання, пов’язані з порядком заповнення та подання заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО, завантаженням програмного забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» тощо.

Крім того, податківець відповіла на запитання щодо одноразового добровільного декларування та про декларування доходів громадянами, одержаними у 2021 році.

На запитання були надані консультації у відповідності із діючим законодавством.