Головна Цікаво Навчання в інтернеті – актуально та важливо

Навчання в інтернеті – актуально та важливо

Чи знаєте ви, що за допомогою глобальної системи інтернет у Львові можна не тільки проводити час в соціальних мережах та розважатися, а і навчитися чомусь новому? І навіть здобути вищу освіту. Українські та іноземні вищі навчальні заклади пропонують пройти навчання на інтернет платформах своїх ВУЗів.

А також можна отримати другу, та навіть, третю вищу освіту за кордоном, або, маючи базову освіту, пройти онлайн-курси, щоб підняти свій статус на ринку праці.

Як відбувається онлайн-навчання в закордонних навчальних закладах?

Що треба зробити, щоб здобути освіту онлайн? Зайшовши на сайт учбового закордонного закладу, вибираємо курс, проплачуємо, та отримуємо доступ до платформи. Навчання відбувається у невеликих групах по 10-20 студентів. За кожною групою закріплюється один, або декілька викладачів. Навчання проводиться у форматі відеоконференцій, демонстрації презентацій, та відео, є можливість ставити питання, вести діалог.

Коледжі та університети постійно слідкують за тим, щоб програми онлайн-навчання були такими ж якісними, як і офлайн. По закінченню навчання студенти отримують такі саме дипломи, як і при очній формі навчання. Деякі ВУЗи можуть запросити студентів приїхати на захист дипломної роботи.

На які групи поділяється онлайн-навчання?

Інтернет-освіту умовно можна поділити на 3 групи:

  1. До першої групи належать навчальні заклади, у яких викладання ведеться тільки за допомогою інтернет-ресурсів. Це і вибір курсу, заняття, перевірка контрольних занять, так і здача іспитів. Всі процеси відбуваються через інтернет-платформу в особистому кабінеті студента. Заняття проводяться в режимі реального часу, по Скайпу, або застосовуються інші комунікації. За кордоном такі послуги надає Лондонська школа бізнесу та фінансів, Freie Universitat у Берліні, Стокгольмський університет та інші.
  2. До другої, найбільшої групи, входять навчальні заклади з комбінованими формами денного та дистанційного навчання. Саме навчання може проходити в дистанційному форматі, а здача проміжних та остаточних іспитів відбувається очно.
  3. Онлайн-курси з наданням студенту готових матеріалів для самостійної освіти.

Онлайн-курси – наскільки це ефективна альтернатива навчанню у ВУЗах?

Не всі мають відповідні ресурси та бажання отримувати другу або третю освіту. Натомість, є гарна альтернатива – онлайн-курси, які пропонують величезна кількість західних коледжів та університетів. Тривалість курсів відбувається від декількох місяців до одного року.

Освітні платформи України дають змогу без зайвого клопоту вибрати бажані профілі, теми онлайн-курсів від кращих викладачів. Заходячи на такі платформи, як Prometheus, Study4you, Edera та інші, ви вибираєте потрібний вам курс, проплачуєте його і навчаєтесь за своїм індивідуальним графіком. Також в наявності є безкоштовні курси.

По закінченню курсу отримуєте відповідний сертифікат. Цей документ, як і друга освіта, стане в пригоді під час пошуку роботи – можна сміливо додавати його до свого резюме.

Які ж переваги онлайн-навчання?

Без присутності в аудиторії чи класі можна здобути або удосконалити освіту, вибираючи ті форми навчання, які підходять саме Вам. Всі ці переваги надає дистанційне сучасне навчання.

Для ефективного онлайн навчання, Вам потрібен якісний інтернет. Його надає перевірений інтернет-провайдер Linkcom.