Головна Коротко Щодня багато людей пересту­пають поріг Сокальського відділу ДРАЦС з тих чи інших...

Щодня багато людей пересту­пають поріг Сокальського відділу ДРАЦС з тих чи інших причин

У СВІТЛИНАХ – СПОГАДИ НА ВСЕ ЖИТТЯ

Щодня багато людей пересту­пають поріг Сокальського відділу ДРАЦС з тих чи інших причин. Їх привітно зустрічають начальник відділу – Віра Шавалюк та пра­цівники – Леся Рудик, Марія Яновець, Оксана Мартинюк, які є не лише юристами за освітою, але і певною мірою, психологами за специфікою роботи.

Це щирі, небайдужі люди, які завжди вис­лухають, розрадять, до­поможуть вирішити проблему, под­бають, щоб зробити теплою та свят­­ко­вою весільну церемонію для наре­чених, особливо військо­вих. Вони розуміють, що для них – це будуть ті спогади, які вони про­несуть через все життя.

Віра Шавалюк повідомила, що практично відділ державної реє­страції актів цивільного стану – це установа з якої усе почи­нається і в якій все закінчується, бо видаю­ться перші державні документи – свідоцтво про народ­ження і останні – свідоцтво про смер­ть. Хочеться, щоб переважна більшість людей при думці про відділ ДРАЦС пригадували най­щасливіші мо­­ме­н­ти свого життя – реєстра­цію шлю­бу та на­роджен­ня дітей. Та все ж, цей дер­жав­ний орган та його праців­ни­ки ма­ю­ть набага­то шир­­­ше ко­ло ко­м­­пе­тен­цій і знач­но вагомішу місію у житті пе­ре­січних грома­дян та дер­жави загалом.

Любов ПУЗИЧ.

Фото надані Сокальським відділом ДРАЦС.