Головна Спорт В Тартакові відбувся щорічний турнір з футзалу

В Тартакові відбувся щорічний турнір з футзалу

На базі Тартаківського НВК 10 лютого пройшов щорічний турнір з футзалу, присвячений пам’яті Ярослава Дробиняка – колишнього директора школи (19932004), а також тренера сільської команди «Зоря». За своє коротке життя він встиг зробити багато добрих справ на благо школи та спорту в Тартакові, про які згадують і сьогодні, переповідаючи історії молодому поколінню. Він завжди ставився з розумінням до колег по роботі, піклувався про розвиток спорту, зокрема футболу, який був на першому місці. Я. Дробиняк прививав цю любов і молодому поколінню, пропагандуючи здоровий спосіб життя, даючи правильні, а, головне, влучні настанови підопічним, задля кращого результату.

Тому рік за роком його колеги, учні та всі, хто пам’ятає про цю світлу людину, збираються на турнір з футзалу, аби вкотре вшанувати пам’ять, та поборотися за кубок Дробиняка.

Директор школи Ольга Дідич згадала добрим словом свого колегу, а дружина покійного – пані Галина – щиро подякувала за світлу пам’ять чоловіка. Присутні вшанували пам’ять Ярослава Дробиняка і всіх, хто загинув на Євромайдані та на Сході нашої держави хвилиною мовчання та виконали Славень.

Цього року у турнірі взяло участь шість команд: ФСК «Тартаків», «Легіон» Сокаль, ФК «Боб’ятин», «Сокіл» Перв’ятичі, учні Тартаківської ЗШ ІІІІ ст. та команда відділу освіти Сокальської РДА.

За регламентом змагань команди були поділені на дві групи по три, два перших місця продовжували боротьбу за трофей у стадії півфіналів. В групі «А» були колективи Тартакова, Боб’ятина та команда зі Сокаля «Легіон». Групу «Б» представляли команда Тартаківської школи, Перв’ятич та відділу освіти.

У цікавій та безкомпромісній боротьбі, яка точилася на майданчику, присутні побачили гарний, технічний та видовищний футзал від усіх команд учасниць. Але як буває, зазвичай, є переможець та переможений. Тому краще підготовлені колективи пройшли у півфінал, а командам Боб’ятина і Перв’ятич трішки забракло майстерності та долі везіння аби пробитися у наступний раунд змагань.

Переможцем групи «А» стала команда Тартакова, яка здобула важку перемогу над «Легіоном» у стартовому матчі з мінімальним рахунком 3:2, та без проблем розібралася із суперниками з Боб’ятина – 8:0.

Другу ж сходинку у цьому квартеті зайняла команда зі Сокаля, яка за рахунок кращої різниці м’ячів, пройшла у півфінал. У квартеті «Б» колектив відділу освіти «пройшов катком» по своїх опонентах, наколотивши за дві гри 14 м’ячів, таким чином не отримавши гідного супротиву від юних гравців Перв’ятич, для багатьох з яких цей турнір став першим на дорослому рівні, а досвідчений Степан Чех не зумів витягнути команду у наступну стадію турніру.

Чинні володарі трофею, юні таланти школи, пройшли груповий етап з однією поразкою та перемогою, яка дозволила їм продовжити участь у змаганнях.
Півфінальні поєдинки проходили у справжній чоловічій боротьбі, і лише техніка, майстерність та використання гольових моментів дозволила командам Тартакова та відділу освіти РДА пробитися у фінал турніру, залишивши колективи школи та «Легіон» задовольнитися матчем за третє місце.

У вирішальному фіналі силу волі до перемоги продемонстрували футболісти Тартаківського НВК, програючи, зуміли перехилити чаші терезів у свою сторону і зайняти третю сходинку на п’єдесталі пошани за підсумками турніру.

Заключний поєдинок ігрового дня схрестив найсильніші команди змагань, які мали вирішити долю головного Кубка Дробиняка. Обидва колективи дуже грамотно проводили фінальну гру, дисципліна та концентрація з перших до останніх хвилин була присутня з обох боків, тому обмінявшись голами у кожному з таймів, виконавці вирішували переможця у серії пенальті. Влучнішими у лотереї стали футболісти відділу освіти, обігравши своїх суперників з рахунком 4:3, таким чином тріумфували у цьогорічному турнірі пам’яті Ярослава Дробиняка.

Назар БОЙКО.