Головна Економіка Про подавання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802)

Про подавання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802)

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області:

Запитували – відповідаємо:

Про подавання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802)

в окремих випадках

 

Коментар – відповідь надано старшим державним інспектором Сокальської ДПІ Ілоною Міщук

 

Чи необхідно подавати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (J/F1391802), якщо у СГ закінчилась дія електронного ключа та він згенерував новий ключ?

Так. Суб’єкту господарювання, у якого закінчилась дія електронного ключа та який згенерував новий ключ, необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою № 5-ПРРО (J/F1391802), в якому зазначити дані ідентифікатора ключа з нового сертифікату.

 

Чи потрібно СГ подавати Повідомлення за формою № 5-ПРРО (J/F1391802) з типом підпису «Припинення роботи» на КЕП касира, якщо термін дії електронного ключа закінчився та/або його скасували?

Ні.  Суб’єкту господарювання не потрібно подавати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (далі – Повідомлення за ф. 5-ПРРО) (ідентифікатор форми J/F1391802) з типом підпису «Припинення роботи» на кваліфікований електронний підпис (КЕП) касира, якщо термін дії електронного ключа закінчився та/або його скасували.