Головна Економіка Сокальські школярі – переможці обласного конкурсу „Податки очима дітей-2017”

Сокальські школярі – переможці обласного конкурсу „Податки очима дітей-2017”

1 червня, в актовому залі Головного управління ДФС у Львівській області відбулося нагородження переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячої творчості  „Податки очима дітей-2017”.

„Податки очима дітей” – це всеукраїнський конкурс дитячої творчості, який щорічно проводиться Державною фіскальною службою. Конкурс має на меті допомогти дітям краще зрозуміти, що таке податки і для чого вони взагалі потрібні. Про це розповіла начальник Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Наталія Жолудєва.

Всього у конкурсі взяло участь понад 2,5 тис. дітей Львівської області. Близько сорока дітей Львівщини стали призерами обласного конкурсу, серед них п’ятеро школярів Сокальщини. Вони разом із батьками та вчителями завітали на свято до м.Львова, яке організували для них податківці. Школярі змагалися у кількох номінаціях із художньої та літературної творчості. Переможців конкурсу медалями, дипломами та призами нагороджував начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро.

Обласна конкурсна комісія, до складу якої входили журналістка та письменниця, головний редактор ІА ZIK Тетяна Вергелес, визнала переможцями таких школярів  Сокальщини:

номінація „Твори комп’ютерної графіки”

2 місце – Пограничний Михайло – Великомостівська ЗШ I-III ст. (вчитель Черкаська Л.О.)

3 місце – Чопик Юлія – Великомостівська ЗШ I-III ст. (вчитель Черкаська Л.О.)

Макух Христина – Великомостівська ЗШ I-III ст. (вчитель Черкаська Л.О.)

Денис Бурко – Великомостівська ЗШ I-III ст. (вчитель Черкаська Л.О.)

номінація „Літературні твори”

 

2 місце – Пасічник Надія – Сокальський будинок дитячої та  юнацької   творчості (керівник Сумбаєва О.Б.)

„Такими конкурсами, ми намагаємося виховати податкову культуру у дітей, адже саме вони стануть майбутніми платниками податків. Дуже важливо виховати у дітей правильне й відповідальне ставлення до цього. Саме податки роблять країну багатою. Тому потрібно сплачувати їх – це спільний добробут., – наголосила Наталія Жолудєва.