Головна Культура ВІДДАЛИ ШАНУ ЗАХИСНИКАМ І ПІДТРИМАЛИ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ

ВІДДАЛИ ШАНУ ЗАХИСНИКАМ І ПІДТРИМАЛИ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ

16 травня, у День вишиванки, 207 випускників закладів загальної середньої освіти м. Сокаль не лише одягнули гарні вишиті сорочки, але й зібрались на площі біля пам’ят­ника Тарасу Шевченку, щоб долучитись до Всеукраїнської Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» і в такий спосіб віддати шану українським захисникам і підтримати українські традиції. Цю патріотичну акцію ініці­ювала Українська федерація «Спорт заради розвитку» задля єднання українців та міжнародної спільноти в їхній підтримці захисників України та незламного українського народу.

Захід розпочався з хвилини мовчання та виконання Державного гімну. Після цього до всіх присутніх звернулася головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Со­кальської міської ради Софія Марущак, яка наголосила на важливості вишиванки для української нації: «Сьогодні на міській площі нас усіх зібрала одна ціль – Перемога. Ми, українці, у такий важкий для нас час живемо, працю­ємо, творимо тільки задля Перемоги. Але найбільші надії та сподівання ми покладаємо на нашу патріотичну молодь, за якою – майбутнє нашої країни, яка своїми зусиллями, молоднечим запалом зможе дати нашій країні все те, що є необхідним для її подальшого розвитку».

Після руханки випускники закладів загальної середньої освіти м. Сокаль створювали на сітках орнаменти вишивки – «Вишиваємо Перемогу». Вишиванка – це не просто одяг, це символ нашої культури, історії та національної гордості. У ній кожен візерунок, кожен колір має своє зна­чення і несе в собі мудрість поколінь. Вдягнувши вишиван­ку, ми з’єднуємо минуле, теперішнє і майбутнє, показуючи світові, що ми пам’ятаємо і шануємо свої корені. Адже вона – код нашої нації, символ єдності, любові та сили українського народу, а в часі російського повномасштабного вторгнення – ще й символ свободи та боротьби, надії та віри у Перемогу. Разом з випускниками вишивали Перемогу для України міський голова Сергій Касян та депутати Сокальської міської ради.

Взявши участь у цій патріотичній акції, випускники Сокаль­щини висловили свою щиру вдячність Збройним силам України за їхню відвагу та самовідданість у боротьбі за нашу свободу та можливість залишатись у рідному місті та навчатись. Сьогодні усі українці були подумки з нашими захисниками і могли задонатити на потреби ЗСУ Дякуємо українським захисникам! Слава Україні!

На завершення учасники акції зробили спільну світлину та заспівали «Ой, у лузі червона калина».

Любов ПУЗИЧ.

Фото автора.