Головна Листи 1000 маскувальних сіток сплели жінки-волонтерки у Сокальському народному дому

1000 маскувальних сіток сплели жінки-волонтерки у Сокальському народному дому

1000 МАСКУВАЛЬНА СІТКА

З перших днів війни у Сокальський народний дім приходять жінки-волонтерки, які плетуть маскувальні сітки для ЗСУ. Вони не могли стояти осторонь, бо хотіли бути корисними. Сокальчанки різних професій і віку опановували нову для себе діяльність поступово, бо якість – понад усе. До них долучалися й переселенки з Києва, Запоріжжя Херсонщини, Краматорська. Жінки мають надію, що «вироби», зроблені материн­ськими руками, передадуть їхні тепло і любов захисникам, які успішно виконають свою функцію – закриють позицію, бліндажі, машини, зброю від ворога.

На жаль, останнім часом помітний спад зацікавле­ності у волонтерстві. Людей приходить все менше. Але залишився міцний кістяк команди – це 8-10 осіб, переважно ті, хто постійно плете сітки.

На днях вони сплели тисячну за рахунком маску­вальну сітку, яку відправили до захисників на передову. Сокальчанки кажуть: «Відправляємо українським захисникам 1000 маскувальну сітку вісім метрів на п’ять, з нашою вдячністю, любов’ю, повагою, шаною і щоденною молитвою! Бережи Вас Бог! Повертай­тесь неушкодженими! Разом ми сила! Разом до пере­моги!». І додають, що виготовляють сітки з радістю та надією на перемогу. Вірять в те, що хлопці відчують їх підтримку і тепло рук, що додасть їм сили здолати рашистів. Хочуть, щоб це сталося хутчіше і усі захисники повернулись додому. Чекають на них та моляться за їх здоров’я.

На сьогодні для захисників актуальні маскувальні сітки весняних кольорів. Тож якщо в когось ще є тканини чорних, зелених, коричневих відтінків, може допомогти волонтерам, а за бажанням і долучитись до роботи. Адже маскувальні сітки українським захисникам потрібні завжди. В такий спосіб кожен з нас може допомогти тим, хто на передовій обороняє мирний сон дітей й внуків та дарує мож­ливість зустріти новий день.

 

Любов ПУЗИЧ.