Головна Спорт І БУДЕ ШАХОВИЙ КЛУБ У ВЕЛИКИХ МОСТАХ

І БУДЕ ШАХОВИЙ КЛУБ У ВЕЛИКИХ МОСТАХ

У спортивному залі Великомостівської загальноосвітньої школи ІІІІ ступенів відбувся дитячий шаховий турнір за «Кубок Свободи», пам’яті першого Великомостівського міського голови у незалежній Україні, шахістапершорозрядника Ігоря Олександровича Кірика, вчителя фізики, відмінника освіти України за підтримки профспілкового комітету школи, Львівської обласної шахової федерації та Великомостівської міської організації ВО «Свобода».

Головою оргкомітету змагань обрали Юрія Кірика. Головною метою змагань був розвиток та популяризація гри в шахи серед молоді м. Великі Мости та зміцнення шахових зв’язків між клубами Львівщини. На турнір запросили дітей з шахових клубів Червонограда, РавиРуської, Жовкви, Винник, Новояворівська, Львова, завітали й шахісти з Коломиї ІваноФранківської області.

Перший турнір зібрав 40 учасників! Він проводився за швейцарською системою в сім турів із використанням шахових електронних годинників.

Серед хлопців Кубок завоював Роман Стефурак з м. Коломия, а дівчат – Марта Хабак з м. Новояворівська. Переможці нагороджені медалями, грамотами і цінними подарунками від організаторів та партнерів, які вручив головний суддя змагань Б. Матвійчук. Троє учнів Великомостівської школи ввійшли у двадцятку.

«До цього часу в місті Великі Мости не приділялася особлива увага шахам. З метою вшанування пам’яті визначного великомостівчанина, вчителя фізики, астрономії, шахіста Ігоря Кірика та з метою популяризації серед молоді інтелектуального виду спорту, ми вирішили організувати змагання. Надалі плануємо відновити шаховий клуб у Великих Мостах та зробити турнір міжнародним», – зазначив співорганізатор турніру свободівець Ігор Петренко.

Турнір закінчився, і він став першим кроком у відродженні славних шахових традицій нашого міста. Ігор Олександрович Кірик протягом десяти років до обрання міським головою у 1990 році, вів шаховий клуб. У місті багато шахових талантів, тому воно заслужило мати свій шаховий клуб, який буде носити ім’я Ігоря Олександровича Кірика.

Ігор ГУЗ, депутат Сокальської районної ради (фракція ВО «Свобода»)