Головна Спорт ШАХОВІ БАТАЛІЇ НА СОКАЛЬЩИНІ

ШАХОВІ БАТАЛІЇ НА СОКАЛЬЩИНІ

Федерація шахів району за підтримки міського центру «Спорт для всіх» (директор Ярослав Тарасюк) провела в шаховому клубі турнір, присвячений Дню Незалежності. В ньому взяли участь дванадцять шахістів зі Сокаля, Завишня та Горбкова. Ігри проходили за круговою системою з контролем часу десять хвилин на партію кожному учаснику. В результаті гострих поєдинків перше місце здобув Ігор Кучерепа зі Сокаля, котрий, програвши лише одну партію, набрав десять очок з 11 можливих. На очко від нього відстав Степан Журовський, сім очок і третє призове місце у Павла Маринковського.
Після закінчення турніру секретар шахової федерації Ярослав Тимошенко від імені центру «Спорт для всіх» вручив призерам грамоти та медалі, а переможцю – спеціальний вимпел.

27 серпня у Червонограді відбувся шаховий фестиваль, приурочений Дню шахтаря. В ньому взяли участь 26 любителів цієї популярної гри з шахтарського міста, а також Львова, Ковеля, Нововолинська. Сокаль представляли автор цих рядків, Степан Журовський, Богдан Тракало, Павло Маринковський, Любомир Сватюк і Василь Бутинець. Ігри проходили за швейцарською системою з контролем часу десять хвилин на партію. Було зіграно дев’ять турів.

Переможцем став Володимир Шаповал з Червонограда, який набрав вісім очок з дев’яти можливих. Друге місце у його земляка Дмитра Гапчина (71/2 очок). Третю сходинку посів львів’янин Володимир Музичка (71/2 очок).

Шахісти зі Сокаля, на жаль, показали лише середній рівень майстерності: 31/2 – 5 очок). Нам ще не до снаги боротися з грандами обласного рівня. Як кажуть, головне – не перемога, а участь. А це входить в календарний план роботи федерації шахів. Так що все ще попереду.

Ярослав ТИМОШЕНКО, секретар федерації шахів району.