Головна Спорт СПІЛЬНА ПРАЦЯ ВСІХ – НОВИЙ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК НА ПОТОРИЦІ

СПІЛЬНА ПРАЦЯ ВСІХ – НОВИЙ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК НА ПОТОРИЦІ

24 березня у селі Поториця урочисто відкрито сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, облаштований в рамках реалізації обласної цільової програми «Спортивний майданчик» за консолідовані кошти обласного та місцевого бюджетів. Новеньке футбольне мініполе розміром 22х42 метри розмістили на шкільному подвір’ї. Воно слугуватиме для всіх шанувальників футболу. Тож відкриття майданчика стало справжнім святом для учнів школи та жителів населеного пункту.

Шкільна родина щиро вітала заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка, начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрія Майбороду, директора Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Вадима Климовича, депутата обласної ради Сергія Касяна, начальника відділу молоді та спорту Сокальської РДА Андрія Мандрика, підприємців, священиків, тренерів, усіх небайдужих людей, завдяки яким вдалося втілити в життя багаторічну мрію місцевої громади.
Відкриття та освячення було урочистим. Символічну стрічку перерізали Сергій Касян, Поторицький сільський голова Тарас Юхим, директор Поторицької школи Лариса Фарин. А парох села Богдан Гой та канцлер СокальськоЖовківської єпархії о. Роман Синицький освятили майданчик, а о. Роман окропив футбольне поле. Священики підкреслили, що для дітей, школи, жителів села відкриття спортивного майданчика – це велика радість, на яку вони з нетерпінням чекали. Тут вони зможуть займатися спортом, оздоровлювати та гартувати тіло. Дякували усім, хто долучився до доброї справи.

Зпоміж усіх найбільше тішилися діти, що нарешті матимуть майданчик, де є всі умови для занять спортом під відкритим небом. Юний футболіст Максим із Жвирки розповів, що раніше команді доводилося тренуватися у спортзалі чи на сільському стадіоні. І з нетерпінням чекали коли завершаться роботи з його облаштування. І ось радісна мить настала.

Почесні гості вітали вчителів, учнів школи, батьків та жителів села з цією значимою подією у житті громади, наголошували, що спорт – це здоров’я, запорука гарного майбутнього нашої нації, тож потрібно дбати про дітей, створювати їм умови для занять спортом та футболом у післяурочний час. Поторицька громада показала гарний результат, бо зробила все для того, щоб реалізувати проект і оперативно збудувала спортивний майданчик. А також висловили сподівання, що такі спортивні майданчики будуть споруджені й в інших населених пунктах Львівщини, побажали дітям та молоді, щоб на цьому майданчику реалізувалися їх мрії і юні футболісти в майбутньому грали за знамениті футбольні клуби.
Начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода наголосив, що це свято велике і значне, тому що не так часто нові спортивні споруди з’являються і вводяться в експлуатацію. Також він побажав, щоб майданчик використовувався за призначенням та подарував школі два футбольні м’ячі.

Директор Поторицької школи Лариса Фарин зазначила: «Грати в команді – це велика наука, тому сьогодні вітаю, ще іншу команду, яка перед нами. Команду, яку сміло можна назвати «Спортивний майданчик» і робота якої увінчалася успіхом. Її тренерами були сільський голова Тарас Юхим, який після роботи переодягався, з лопатою приходив сюди і приводив з собою людей, та депутат обласної ради Сергій Касян, який вболівав за наш майданчик, сприяв у виділенні коштів з обласного бюджету. Подяка й Андрію Мандрику, який сказав своє вагоме слово, коли громада обирала місце для будівництва. Нині школа вдячна всім, хто зрозумів, що цей майданчик, насамперед, необхідний тут. І ми маємо його зберегти на довгі роки».

Поторицький сільський голова Тарас Юхим наголосив, що спортивний майданчик – це спільна праця усіх. Для його будівництва було виділено 500 тисяч гривень з обласного бюджету на придбання штучного покриття і облаштування, а з бюджету сільської ради (290 тис. грн.) на основу для майданчика, огорожу і освітлення. Вагому допомогу надали спонсори Василь Муха, Сергій Марош, Ігор Гузар, Богдан Гладун, депутати сільської ради, виконком, небайдужі люди, футболісти з команд «Дружба» та «Воля». Він побажав юним футболістам досягти високих результатів у спорті і від імені сільських депутатів подарував їм футбольний м’яч.
Після урочистостей отець Роман Синицький зробив перший удар по м’ячу, а юні футболісти випробували поле – в турнірі взяли участь команди Поторицької школи, сіл Теляжа, Тартакова, Княжого та ДЮСШ «Буг» (дівчата).

Невдовзі глядачі стали свідками цікавої гри. У дітей очі сяяли від щастя, бо займалися улюбленим хобі – грою у футбол. В результаті напружених ігор перемогу святкувала команда дівчат ДЮСШ «Буг». Переможцям та призерам турніру начальник відділу спорту та молоді РДА Андрій Мандрик вручив кубки.

Відтепер і сільські хлопці та дівчата зможуть долучитися до активного та здорового способу життя. Щасливих стартів і перемог.

Любов ПУЗИЧ.
Фото автора.