Головна Спорт Турнір партнерських міст надовго залишиться у спогадах дітей дитячої футбольної команди з...

Турнір партнерських міст надовго залишиться у спогадах дітей дитячої футбольної команди з міста Угнова

Cвятковий Миколай з подарунками для кожного і радість учасників та глядачів!

Турнір партнерських міст, котрий проходив 7-8 грудня 2018 р. в місті Замость (Республіка Польща) надовго залишиться у спогадах дітей дитячої футбольної команди з міста Угнова, а також навколишніх населених пунктів, розташованих недалеко найменшого міста України.

Велике враження робила уже сама врочиста частина відкриття дитячих змагань. Гідна найкращих традицій державного рівня!

Спортивне свято було винятковим, уже тільки через те, що цього року Польща відзначає своє 100річчя Дня незалежності!

З цієї визначної нагоди, гостями турніру стали чотири міста України: Луцьк, Жовква, Київ, з якими Замость підтримує культурні відносини. Координатори проекту – міська рада м. Замость – запросила на ювілей футболістів з Угнова. І таким чином зробила крок милосердя, надаючи належну увагу і турботу угнівчанам. Адже Угнів – прикордонне містечко України, з духовною та культурною спадщиною відігравало значну роль в історичних подіях давніх часів нашої місцевості.

З великою пошаною запрошені гості України та Польщі, мешканці міста Замостя вислухали Державні гімни двох країн. Делегації з України почули щирі слова підтримки в такий нелегкий для нас час.

Дитяча музична школа міста Замость привітала гостей та глядачів концертом, – і з благословенням самого святого Миколая, який був присутнім на урочистому святі, Восьмий міжнародний дитячий турнір «Партнерських міст2018», було відкрито!
Історія дружніх відносин дитячої футбольної команди Угнова зі спортивними молодіжними осередками м. Замость бере свій початок ще у 2013ому, коли угнівчани розвивали свою ідею створення на кордоні Польщі та України футбольного дитячого турніру під назвою «Європейські дні добросусідства єврорегіону «Буг», яку успішно реалізовують тепер ще й в сусідній для Сокальщини Волинській області.

Дитячі команди Замостя з великим зацікавленням у ті часи, відгукнулись на запрошення ДЮФК «Арсенал» Угнів і прибули влітку на змагання в Україні, через піший прикордонний. Чим викликали не бувалий ажіотаж та захоплення своєю присутністю у жителів Карова, Домашева, Хлівчан, Белза та Річки Жовківського району.

Минали роки, однак як виявилось, гостинність угнівчан жителі Замостя пам’ятали і під кінець 2018 р., року що минає, надіслали дітям Угнова запрошення, від якого годі було відмовитись!

Змагання під гаслом «Партнерських міст2018» проходили в трьох спортивних залах у вікових категоріях 20062007200820092010 років.

Угнівський «Арсенал» виступив у найстаршій віковій категорії (діти 2006 р. н.), де суперниками були команди Замостя, Жовкви та Тишівці. Останнє місто тепер знаходиться на території Польщі і цікаве тим, що історики вважають його поселенням прадавніх Червінських земель, до яких колись належав й Угнів.

На урочистій церемонії закриття міжнародного турніру у м. Замость команду ДЮФК «Арсенал» Угнів Сокальського району визнано найкращим відкриттям змагань і відзначено подарунками, дипломами та пам’ятними медалями!
Найкраще проявили себе у складі «канонірів» такі діти: Віталій Пелех – воротар команди, гравці: Олександр Кіщак, Олександр Попович, Іван Саноцький, Назар Демчук, Артур Паславський, Віталій Олійник та Дмитро Антошик – капітан команди «Арсенал».

Українські діти не тільки показували свою майстерність на футбольних полях, але мали можливість побачити історичні пам’ятки, музеї старовинного Замостя. Побувати на старовинній площі міста, прогулятись його вулицями. Місто перебуває під охороною UNESCO. А також відвідати сучасний басейн.

Утім, для усіх учасників змагань з Польщі та України 8 грудня перемога не була найважливішою. І діти, і дорослі хотіли бути тут присутніми, відчувати атмосферу надзвичайного дійства!

Як зазначили координатори цього прекрасного міжнародного турніру у м. Замость, змагання у 2018 році проведено з думкою про доброчинність, турботу про молодь та дітей, тож співпраця на наступний рік для нашої місцевості, а це Карів, Домашів, Хлівчани на дитячих футбольних турнірах «Європейські дні добросусідства2019» обіцяє бути ще кращою!

ДЮФК «Арсенал» (Угнів) щиро вдячний батькам – діти, яких представляли нашу країну на змаганнях в місті Замость, за організацію поїздки, за підтримку і бойовий дух, а також футбольній школі тренерів Миколи Степованого та Володимира Сементуха, найкращій у нашому Сокальському районі, за професійні поради та допомогу у підготовці угнівських «гармашів».
Чекайте нових наших футбольних турнірів та беріть участь у захоплюючих і цікавих змаганнях!

Віктор ТУРІЙ.