Головна Спорт Василь Герус – переможець зі скандинавської ходьби на “Кубку Гетьмана 2023” у...

Василь Герус – переможець зі скандинавської ходьби на “Кубку Гетьмана 2023” у Києві

«КУБОК ГЕТЬМАНА-2023» У ВАСИЛЯ ГЕРУСА

16 вересня на стадіоні Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана відбувся спортивно-масовий захід «КУБОК ГЕТЬМАНА-2023».

Учасниками змагань були діти віком 8-10 років (біг 400 м) та чоловіки 80-90 років! (Скандинавська хода 5 км).

Переможцем зі 125 учасників став Василь Герус з села Волиця Сокальської ТГ. Він показав найкращий результат у своїй віковій групі (80-90 років), а саме – п’ять кілометрів пройшов за 47:30:42 хв.

Серед дітей першими фінішували Аліна Стежка та Богдан Хацко з Києва.

Кубок та медалі вручив голова Клубу Скандинавської ходьби Микола Зарицький.

До речі, за словами Василя Геруса, скандинавська ходьба (ходьба зі спеціальними палицями) стає все більш популярною як серед молоді, так і серед літніх людей. Якщо кілька років тому перехожі дивувалися, спостерігаючи за незвичними спортсменами, то сьогодні це вже звична річ. Порівняно невеликі витрати (на палиці та кросівки), можливість займатися на вулиці у будь-яку пору року та мінімальні обмеження за станом здоров’я роблять цей вид активності доступним майже для всіх. А вплив цього вже популярного виду спорту на здоров’я і загальний стан організму дуже великий, адже скандинавська ходьба передбачає фізичну активність на свіжому повітрі цілий рік. Завдяки спеціально розробленим палицям навантаження рівномірно розподіляється на весь організм, задіюється величезна кількість м’язів, а навантаження на суглоби і хребет навпаки знижується (тому що відсутнє велике ударне навантаження).

Василь Герус щиро вдячний меценату, котрий допоміг взяти участь у цих змаганнях – ПАФ «Білий Стік» (Олег Антонович Іванчина, Олег Романович Іванчина ).

А раніше священник церкви Преображення Господнього с. Волиця Віктор Глущенко освятив всі призи (а їх чимало) Василя Геруса. На світлині разом усі: братчики храму Ярослав Стецюк, Павло Галушка, Петро Галушка разом з отцем Віктором та Василем Герусом.

У п. Василя попереду багато спортивних змагань, тож бажаємо йому тільки перемог. А ще у нього є задум створити Клуб Скандинав­ської ходьби у Сокальській територіальній громаді. Нехай він буде втілений у життя.

Василь СОРОЧУК.