Головна Спорт Василь Герус з Волиці – срібний призер на короткій дистанції «пересічна місцевість»...

Василь Герус з Волиці – срібний призер на короткій дистанції «пересічна місцевість» на змаганнях у Києві

17-19 вересня у Києві відбувся ІІ Кубок Української федерації скандинавської ходьби.

У змаганнях взяли участь люби­телі й професіонали спортивної ходьби з різних міст України. Се­ред них був і наш краянин – жи­тель с. Волиця Сокальської тери­торіальної громади 79-річний Ва­силь Герус.

У складі Львівської команди бу­ла також багаторазова чемпіонка світу Оксана Залізько, яка успішно виступила й цього разу. А після змагань ділилась спортивним дос­відом з своїми шанувальниками.

Вітаючи учасників під час від­криття змагань, організатори наго­лошували, що українські спорт­смени з перших днів початку пов­номасштабної війни тримають спортивний фронт і чим можуть допомагають Українській армії. І нині вони відбуваються на підтримку наших вояків. Усі учасники перерахували кошти за реєстрацію на рахунок ЗСУ.

Вітаємо нашого краянина, який вкотре здобув вагому перемогу. Враховуючи те, що падав дощ і траса була слизькою Василь Герус виборов друге місце серед чоловіків та жінок на короткій дистанції «пересічна місцевість» 5 км в категорії 70+, подолавши її за 47 хв. 26 сек., поступившись лише однолітку – Миколі Фоменку з м. Рубіжне Луганської області, який через воєнні дії був вимуше­ний залишити рідне місто, й нині проживає на Вінничині. Він фіні­шував з результатом 45.56.00. Переможці у всіх вікових категоріях нагорожені грамотами, кубками та медалями.

– Скандинавська ходьба – це той вид спорту, фізичної активності, який допомагає людям підтримувати здоров’я, уповільнює старіння і тримає організм у тонусі, – заначив Василь Герус. – А для людей поважного віку – це вкрай важливо, бо допомагає боротися ще й від багатьох вікових недуг, покращити самопочуття та лікує від стресу, який нині переживають через війну. Здоров’я та самопочуття кожного у власних руках. Тому краще подбати про нього завчасно і займатися спортивною ходьбою.

Наш кор.