Головна Культура Мистецькі ко­лективи Сокаль­щини були запрошені в То­машів Любельський

Мистецькі ко­лективи Сокаль­щини були запрошені в То­машів Любельський

НА ПОЛЬСЬКІЙ СЦЕНІ – СОКАЛЬСЬКІ АРТИСТИ

У важкі часи для України та її народу прак­тично весь світ подав нам руку допомоги. Однією з пер­ших була дружня держава Польща. Століттями страждала Україна від гноблення, голодомору та війн. Страждає і сьогодні. 2 травня цього року мистецькі ко­лективи Сокаль­щини були запрошені в То­машів Любельський Республіки Польща для відзначення Дня Прапора та Дня волонтера. У цьому місті ми відчули справжню гостинність, пік­лування та підтримку.

Щира подяка нашим артистам! Вони непе­ревершені, чудові та прекрасні! Розпочав концертну програму фольклорний ансамбль «Забавлянка», керівник Тетяна Гнатюк. Май­стерність українського танцю продемон­стрував народний хореографічний колектив «Барві­нок», керівник Оксана Черній. Укра­їнська пісня прозвучала у виконанні тріо «Феєрія», у складі Ольги Шевчук, Марії Зе­ленко та Вероніки Левицької. Тіши­ли своєю виконав­ською майстерністю гри на інстру­ментах Роман Козярський та Богдан Кійко. Щира подяка со­лістам-вокалістам, а са­ме: Марії Кобасі, Вероні­ці Божак, Вероніці Левицькій та Ользі Шевчук. Приємно здивував ан­самбль сопілкарів, керів­ник Василь Гнатюк з філії с. Варяж.

У заході взяли участь хореографічний ко­лек­тив «Юність» філії с. Ва­ряж (кер. Мирослава Ба­ранець), та дует банду­ристок, у складі Соломії Воронки і Соломії Яр­мошик. Фото та відео­зйомку здійснював Юрій Рижко.

Дякуємо добродіям, які допомогли з пали­вом – голові Сокальської міської ради Сергію Ка­сяну, депутатам Сокаль­ської міської та Червоно­градської районної рад – Василю Шамборовсь­кому та Миколі Дем’яно­вичу. Організатор поїзд­ки – відділ культури Со­кальської міської ради.

Путінські окупанти за­брали у нас посмішку, спокій, щастя, радість та життя діток, жінок і чоло­віків, але не можуть заб­рати у нас віру в Бога та нашу перемогу. Пам’ята­ємо: Україна почина­ється з кожного з нас!

Слава Україні! Героям слава!

Мирославa МИХАЙЛЮК,
начальник відділу культури
Сокальської міської ради.