Головна Культура 10 березня в селах Волиця і Комарів відбулися урочистості до 205-річчя від...

10 березня в селах Волиця і Комарів відбулися урочистості до 205-річчя від Дня народження Тараса Шевченка

Пророк, сучасник, геній людства…

10 березня в селах Волиця і Комарів відбулися урочистості до 205-річчя від Дня народження Тараса Шевченка – великого сина України.

В Народних домах сіл зібралось багато людей, щоб відзначити велике свято. У Волиці в народному домі хором керував Ігор Гуль. Під керівництвом вчителів Наталії Іванчини та Галини Климчук вдало виступали із піснями, віршами, інсценізаціями учні Волицької загальноосвітньої школи ІІІІ ступенів.

В Народному домі Комарева зведеним хором учасників Зубкова і Комарева керувала вчитель музичного мистецтва Волицької ЗШ ІІІІ ступенів Галина Климчук. З піснями, віршами виступали учні Волицької школи, підготовленими завідувачем сільською бібліотекою Марією Поспіх.

Учасники концертів у Волиці і Комареві висвітлили Шевченка як пророка, як сучасника, як батька нації, як генія людства, який у всякі часи нам потрібний – берегти українську мову, як першу ознаку своєї держави.

Глядачі в народних домах сіл із натхненням і задоволенням та аплодисментами дякували хористам, їхнім керівникам, особливо учням, адже молодь – наше майбутнє. З подячними словами виступили голова сільської ради Надія Білик, директор ПАФ «Білий Стік» Олег Іванчина, о. Іван Бігун та Марія Король: «Дай нам Боже Шевченкової мудрості, духу, твердості і віри, що збережем незалежну Україну від нападникаагресора. Адже Шевченко – це Україна, а вона вічна, як і Шевченко».

Пам’ятаймо, що невмируще слово Шевченка і сьогодні піднімає наш дух вольності та свободи. Не забуваймо перший головний заповіт Шевченка: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає».

Після концертних виступів учасників хорів Волиці та Комарева директор ПАФ «Білий Стік» запросив на святковий обід у кафе «Розкіш».

Марія КОРОЛЬ, виховник Юн-січі куреня ім. Сагайдачного Волицької школи.