Головна Культура ДВІРЦІВСЬКІ ФЕСТИНИ

ДВІРЦІВСЬКІ ФЕСТИНИ

Це перший фестиваль з нагоди написання Пересопницького Євангеліє в Дворецькому монастирі, який відбувся у селі Двірці. Адже є версія, що Пересопницьке Євангелія починали писати у цьому монастирі, який стояв у Двірцях у 1556 році. Однак з невідомих причин, можливо пожежа в ньому, написання Євангеліє було перенесено в Пересопницю.

«Двірцівські фестини» проходили у центрі села. Традиційно розпочали свято наші юні футболісти. У змаганнях взяли участь команди сіл Двірці, Бутини, Реклинець, а також з міста Великі Мости. Перемога була за господарями.

Після відбувся молебень. Отець Петро привітав усіх зі святом. Потім присутні насолоджувались чудовим співом церковного хору. Після офіційної частини розпочався святковий концерт. Громаду села чудовою піснею привітала староста сіл Двірці, Волиці, Заріка Надія Стрілець, а теплими словами – начальник відділу освіту, культури, молоді і туризму Великомостівської міської ради Михайло Уляк.
У святковому концерті взяли участь таланти нашого села, гості із сіл Пристань, Куличків, Борове, а також колектив Великомостівської музичної школи.

У програмі свята були цікаві конкурси, змагання. Переможців нагородили призами, сувенірами та календарями з логотипом «Двірцівські фестини». Учні Двірцівського НВК організували дитячу зону, а також етнографічний музей під відкритим небом.
Щиру вдячність за підтримку в організації свята висловлюємо нашим спонсорам. Смачним кулішем пригостив усіх жителів та гостей села депутат Великомостівської ОТГ Василь Малко.

«Двірцівські фестини» завершилися гучними танцями, спонсором виступив Роман Мушинський.

Організаторами фестивалю були староста сіл Двірці, Волиця і Заріка Надія Стрілець, Двірцівський НВК, працівники культури сіл Двірці та Волиця.

Оргкомітет фестивалю «Двірцівські фестини».
«»